Η Apple θα μπορεί προσωρινά να επαναλάβει τις πωλήσεις των έξυπνων ρολογιών της, μετά την απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου να παύσει την Τετάρτη την απαγόρευση εισαγωγής των συσκευών που της είχε επιβληθεί λόγω διαμάχης για άδειες ευρεσιτεχνίας σχετικά με ενσωματωμένες τεχνολογίες ιατρικής παρακολούθησης.

Ο αμερικανικός κολοσσός είχε καταθέσει αίτημα ζητώντας από το Εφετείο των ΗΠΑ να σταματήσει την εντολή της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ (ITC), η οποία είχε αποφασίσει ότι η Apple είχε παραβιάσει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Masimo με έδρα το Irvine της Καλιφόρνια.

Η διαμάχη που θα μπορούσε να θέσει εκτός αγοράς τα ρολόγια της Apple

Σύμφωνα με αναλυτές τους οποίους επικαλείται το Reuters, μια οριστική απόφαση επί του θέματος θα μπορούσε να κοστίσει εκατομμύρια δολάρια στην αμερικανική εταιρεία και ενδεχομένως να την υποχρεώσει σε κάποιου είδους διακανονισμό ή κάποιου είδους εναλλακτική τεχνολογική λύση.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της αντιδίκου Masimo έκλεισε 4,6% χαμηλότερα στα 115,11 δολάρια μετά την απόφαση της Τετάρτης και οι μετοχές της Apple έκλεισαν σταθερά στα 193,15 δολάρια.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε την πλήρη σειρά Apple Watch στους πελάτες εγκαίρως για το νέο έτος», ανέφερε η Apple σε σχετική ανακοίνωσή της. «Το Apple Watch Series 9 και το Apple Watch Ultra 2, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας μέτρησης του οξυγόνου στο αίμα, θα είναι διαθέσιμα για αγορά ξανά στις Ηνωμένες Πολιτείες στα Apple Stores από σήμερα και από το apple.com αύριο στις 12 μ.μ.», καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Masimo από την πλευρά της αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του δικαστηρίου.

Η Apple εισήγαγε τη λειτουργία παλμικού οξύμετρου στα smartwatches της από το μοντέλο Series 6 το 2020. Η Masimo κατηγόρησε την Apple ότι προσέλαβε υπαλλήλους της, έκλεψε την τεχνολογία της παλμικής οξυμετρίας και την ενσωμάτωσε στα Apple Watches. Η Apple άσκησε ανταγωγή, αποκαλώντας τις νομικές ενέργειες της Masimo «ελιγμό για να ανοίξει ένα μονοπάτι» για το δικό της ανταγωνιστικό smartwatch.

«Η Apple μπορεί εύκολα να αναπτύξει το δικό της λογισμικό παρακολούθησης αίματος, είναι απλά θέμα χρόνου… Το κόστος ανάπτυξης λογισμικού δεν είναι κάτι που θα είναι πολύ ανησυχητικό για μια τόσο πλούσια εταιρεία όπως η Apple», δήλωσε στο Reuters ο Στιούαρτ Κόουλ, επικεφαλής μακροοικονομολόγος στο Equiti Capital.

«Το μεγαλύτερο ζήτημα είναι ότι αυτό δεν είναι πολύ καλό PR για την Apple, υποδηλώνοντας ότι η Apple κλέβει τεχνολογία από τους ανταγωνιστές αντί να αναπτύσσει τη δική της», είπε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην απόφαση της Τετάρτης το αμερικανικό δικαστήριο αναφέρει ότι θα εξετάσει επιπλέον την πρόταση της Apple για μακροπρόθεσμη παύση της απαγόρευσης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έφεσης. Το δικαστήριο έδωσε προθεσμία στο ITC μέχρι τις 10 Ιανουαρίου για να απαντήσει στο αίτημα της Apple.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν αρνήθηκε προηγουμένως να ασκήσει βέτο στην απαγόρευση την Τρίτη, επιτρέποντάς της να τεθεί σε ισχύ. Η Apple ζήτησε παύση της απαγόρευσης αργότερα εκείνη την ημέρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή