Στη Google έγινε το πιο ακριβοπληρωμένο στέλεχος της εταιρείας αφού έλαβε ένα πακέτο αποζημίωσης αξίας περίπου 51 εκατομμυρίων δολαρίων το 2012, οδεύοντας προς χρηματικές αμοιβές ύψους τουλάχιστον 200 εκατομμυρίων δολαρίων μέχρι να αποχωρήσει.

Το 2014 δελεάστηκε από τον Μασαγιόσι Σον της SoftBank Group Corp. και διαφημίστηκε ως ο πιθανός διάδοχος του θρυλικού επενδυτή, αμοιβόμενος με 135 εκατομμύρια δολάρια για τον πρώτο χρόνο. Το ποσό αυτό έσπασε τα ιαπωνικά ρεκόρ και τον έκανε το πιο ακριβοπληρωμένο στέλεχος στον κόσμο.

Αλλά είναι η τελευταία θητεία του Αρορά, ως διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Palo Alto Networks Inc., που εκτόξευσε τον 55χρονο στην τάξη των δισεκατομμυριούχων.

Η Palo Alto Networks παρέδωσε στον Αρορά ένα πακέτο αποζημίωσης μετοχών και δικαιωμάτων προαίρεσης 125 εκατομμυρίων δολαρίων όταν προσλήφθηκε το 2018. Χάρη στην έκρηξη του λογισμικού κυβερνοασφάλειας μετά από μια σειρά περιστατικών hacking υψηλού προφίλ που διατάραξαν καζίνο, λιμάνια, ακόμη και αγορές του Δημοσίου, η τιμή της μετοχής της εταιρείας έχει υπερτετραπλασιαστεί από τότε, με το μερίδιο του Αρορά να ανέρχεται πλέον σε 830 εκατομμύρια δολάρια.

Σε συνδυασμό με τεράστιες αμοιβές που εξασφάλισε νωρίτερα στην καριέρα του, η καθαρή περιουσία του Αρορά ανέρχεται σε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Αυτό τον καθιστά και σπάνια περίπτωση μη ιδρυτή δισεκατομμυριούχου Διευθύνοντος Συμβούλου τεχνολογίας.

Το μεγαλύτερο μέρος του μεριδίου του Αρορά στην Palo Alto Networks σχετίζεται με option για περισσότερες από 3,4 εκατομμύρια μετοχές  που έλαβε κατά την ένταξή του στην εταιρεία. Αυτά υπόκεινται σε επίτευξη στόχων τιμής μετοχής, οι οποίοι έχουν πλέον επιτευχθεί, συμπεριλαμβανομένου του υψηλότερου στόχου: κέρδος 300%.

Επιβραβεύσεις σε μετοχές

Ο Αρορά πούλησε μετοχές αξίας σχεδόν 300 εκατομμυρίων δολαρίων το 2023 μετά την άσκηση ορισμένων εκ των option.

Η αμοιβή του Αρορά για το 2023 περιλαμβάνει μέγιστη επιβράβευση 750.000 μετοχών που εξαρτάται από την επίτευξη συγκεκριμένων συνθηκών απόδοσης. Οι μετοχές αυτές επί του παρόντος ανέρχονται σε περισσότερα από 220 εκατομμύρια δολάρια.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία έγραψε ότι το βραβείο ήταν δικαιολογημένο επειδή η ισχυρή απόδοση του Αρορά τα πρώτα πέντε χρόνια σήμαινε ότι είχε ήδη τη δυνατότητα να κατοχυρώνει «αξία 102 εκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο».

«Λόγω αυτής της σημαντικής κατοχυρωμένης ιδιοκτησίας και του ποσού που προβλεπόταν να κατοχυρώσει ο κ. Αρορά τα επόμενα χρόνια, το Διοικητικό Συμβούλιο έκρινε ότι θα ήταν απαραίτητη μια ουσιαστική απονομή μετοχικού κεφαλαίου για να διασφαλιστεί ότι αυτό το βραβείο θα διατηρήσει και θα προσελκύσει τον κ. Αρορά».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή