Η Apple υποβαθμίστηκε για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες σχετικά με τις πωλήσεις iPhone,ενισχύοντας την προσεκτική προσέγγιση των αναλυτών.

Τελευταίο «χτύπημα» από τον Χαρς Κούμαρ της Piper Sandler ο οποίος μείωσε την αξιολόγηση της Apple σήμερα, 4 Ιανουαρίου, επικαλούμενος ένα αδύναμο μακροοικονομικό περιβάλλον στην Κίνα που θα μειώσει τη ζήτηση για iPhone.

Οι πέντε τίγρεις της βιομηχανίας – Πώς συνδέουν τις ΗΠΑ με την Κίνα

«Ανησυχούμε για τα αποθέματα κινητών τηλεφώνων», είπε ο Κούμαρ σε ενημερωτικό σημείωμα, υποβιβάζοντας τη σύστασή του για την Apple σε ουδέτερη, αφού είχε μια ανοδική θέση από τον Μάρτιο του 2020. «Οι ρυθμοί ανάπτυξης έχουν κορυφωθεί για τις πωλήσεις μονάδων», είπε.

Η σημερινή υποβάθμιση ακολουθεί τους αναλυτές της Barclays που, με επικεφαλής τον αναλυτή Τιμ Λονγκ, μείωσαν τη βαθμολογία τους σε «underweight» στις 2 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Bloomberg, με την άφιξη του νέου έτους η Apple ήταν ήδη η μεγάλη μετοχή τεχνολογίας με τον μικρότερο αριθμό ανοδικών συστάσεων. Η υποβάθμιση της Piper Sandler πιέζει τώρα την αναλογία ισοδύναμου αγοράς της εταιρείας ακόμη περισσότερο – με το ποσοστό των αναλυτών να ανεβάζει την εταιρεία σε χαμηλό τριετίας.

Η Apple ήταν η μόνη μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας που είδε τα έσοδα να συμβαδίζουν τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα. Η Wall Street αναμένει επί του παρόντος αύξηση εσόδων μόλις 3,6% το οικονομικό έτος 2024 και αύξηση κερδών 7,9%, σύμφωνα με τον μέσο όρο των εκτιμήσεων των αναλυτών που συνέταξε το Bloomberg.

Η μετοχή, η οποία είχε σημειώσει ράλι σχεδόν 50% πέρυσι, υποχώρησε στις πρώτες συνεδριάσεις του 2024. Έχει υποχωρήσει 4,3% φέτος, εξαλείφοντας σχεδόν 130 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Οι μετοχές βρίσκονται τώρα στο χείλος της περιοχής υπερπώλησης καθώς πρόκειται να επεκτείνουν τις ζημίες για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Σχεδόν ομόφωνα ανοδική για τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, η Wall Street είναι πιο προσεκτική όσον αφορά την Apple. Η μετοχή έχει προσελκύσει μόνο 33 συστάσεις ισοδύναμου αγοράς. Αυτό ωχριά σε σύγκριση με τις 68 αξιολογήσεις της Amazon, τις 66 της Meta Platforms και τις 59 ανοδικές αξιολογήσεις για την Nvidia.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή