Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να είναι αυξημένες κατά 6% σε ετήσια βάση το 2023 οι πωλήσεις της παγκόσμιας αγοράς premium συσκευών smartphone, δηλαδή συσκευών με τιμή χονδρικής από τα 600 δολάρια και άνω, σύμφωνα με το Market Pulse Service της Counterpoint Research.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την προβλεπόμενη πτώση που προβλέπεται για το σύνολο της παγκόσμιας αγοράς smartphone φέτος. Η κατηγορία premium συσκευών είναι πιθανό να κατακτήσει σχεδόν το ένα τέταρτο των πωλήσεων της παγκόσμιας αγοράς smartphone και το 60% των εσόδων το 2023.

Επιστροφή στην κανονικότητα και για τα smartphones – Οι παγκόσμιες πωλήσεις

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια, η κατηγορία premium συσκευών έχει αναδειχθεί ως περιοχή ανάπτυξης σε μία κατά τα άλλα αδύναμη αγορά.

Σύμφωνα με την Counterpoint Research η Apple συνεχίζει να είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της κατηγορίας premium smartphone. Ωστόσο, σε σύγκριση με το 2022, το μερίδιό της εμφανίζεται μειωμένο φέτος. Αυτό οφείλεται κυρίως στην… ανάσταση της Huawei στην Κίνα με κύριο όπλο τη νέα σειρά Mate 60.

Η Samsung έχει επίσης αναβαθμίσει τα μερίδιά της με γνώμονα τις σειρές S23 και Foldable. Τα αναδιπλούμενα smartphone έχουν επίσης αναδειχθεί ως παράγοντας διαφοροποίησης στην αγορά premium.

Σε επίπεδο γεωγραφικών περιοχών, μεγάλο μέρος της ανάπτυξης της παγκόσμιας αγοράς premium το 2023 καθοδηγείται από την Κίνα, τη Δυτική Ευρώπη, την Ινδία και τις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (MEA). Στην πραγματικότητα, η Κίνα, η Ινδία, η ΜΕΑ και η Λατινική Αμερική είναι πιθανό να δουν νέο ρεκόρ πωλήσεων στην αγορά premium, με την Ινδία να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά premium παγκοσμίως.

Εντός της premium κατηγορίας, το τμήμα των εξαιρετικά premium συσκευών είναι αυτό που οδηγεί την ανάπτυξη. Το τμήμα της αγοράς στην κατηγορία των 1000 δολαρίων και άνω έχει κατακτήσει πάνω από το ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεων στην αγορά premium το 2023.

Συνολικά, το τμήμα premium είναι πιθανό να συνεχίσει να ξεπερνά την παγκόσμια αγορά smartphone. Οι κατασκευαστές που μπορούν να διαφοροποιηθούν και, το πιο σημαντικό, να δημιουργήσουν μια ισχυρή επωνυμία θα ωφεληθούν από την ανάπτυξη αυτού του τμήματος, αναφέρει η Counterpoint στην ανάλυσή της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης