Η κορεατική Samsung πρόκειται να ανακοινώσει σε ειδική εκδήλωση στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, στις 17 Ιανουαρίου, τα νέα της τηλέφωνα Galaxy.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία οι τελευταίες της συσκευές θα προσφέρουν μια «ολοκαίνουργια εμπειρία κινητής τηλεφωνίας που υποστηρίζεται από AI». Αν και δεν είναι σαφές τι σημαίνει αυτό, οι πρόσφατες ανακοινώσεις από κατασκευαστές chip όπως η Qualcomm και ανταγωνιστές όπως η Google ενδέχεται να παρέχουν κάποιο πλαίσιο.

Το νέο smartphone της Samsung θα… μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο

Σημειώνεται ότι η Samsung χρησιμοποιεί παραδοσιακά τσιπ της Qualcomm στα smartphone της που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ. Οι πιο πρόσφατες συσκευές, που πιθανότατα θα ονομάζονται Galaxy S24, Galaxy S24+ και Galaxy S24 Ultra, ενδέχεται να επωφεληθούν από το Snapdragon Series 8 Gen 3 της Qualcomm. Η Samsung είναι συνήθως μεταξύ των πρώτων κατασκευαστών τηλεφώνων που χρησιμοποιούν τα πλέον προηγμένα τσιπ της Qualcomm.

Η Qualcomm ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι τα νέα της τσιπ Snapdragon θα επιτρέπουν στα τηλέφωνα να εκτελούν εφαρμογές παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης απευθείας στο τηλέφωνο. Δηλαδή θα επιτρέπει σε μικρότερες εκδόσεις εφαρμογών όπως το ChatGPT να εκτελούνται χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Έτσι, οι εκδόσεις των chatbot τεχνητής νοημοσύνης στη συσκευή θα μπορούσαν να διατηρήσουν τις συνομιλίες πιο ιδιωτικές, καθώς τα ερωτήματα δεν θα χρειαζόταν να αποστέλλονται στο cloud.

Η Qualcomm γνωστοποίησε επίσης πώς τα τσιπ της θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία εικόνων με βάση μια σειρά λέξεων. Έτσι, για παράδειγμα, θα μπορείτε να πληκτρολογήσετε την εντολή «δημιουργήστε μια εικόνα που δείχνει έναν άνδρα να οδηγεί ένα αυτοκίνητο» και θα δημιουργείται μια εικόνα.

Αυτό είναι παρόμοιο με τον τρόπο λειτουργία του τσιπ Tensor G3 της Google που βρίσκεται εγκατεστημένο στη συσκευή Pixel 8 Pro. Αυτό το τηλέφωνο μπορεί να δημιουργήσει προσαρμοσμένες ταπετσαρίες τηλεφώνου με βάση ένα σύνολο λέξεων που επιλέγει ο χρήστης.

Η Samsung βρίσκεται στην κορυφή των κατασκευαστών smartphone παγκοσμίως και είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της αμερικανικής Apple. Η κορεατική εταιρεία κατέχει μερίδιο 20% στην παγκόσμια αγορά smartphone, σε σύγκριση με το μερίδιο 16% της Apple, σύμφωνα με την Counterpoint Research. Επιπλέον, η Samsung κατέχει μερίδιο 25% στην αγορά τηλεφώνων των ΗΠΑ, πίσω από το μερίδιο 53% της Apple. Νέες λειτουργίες που δεν είναι διαθέσιμες στο iPhone θα μπορούσαν να το βοηθήσουν να προσελκύσει περισσότερους πελάτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης