Πούλησαν μερίδια μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων και στράφηκαν στα αμοιβαία Διαχείρισης Διαθεσίμων οι Αμερικανοί επενδυτές εν μέσω επιφυλακτικότητας, καθώς το ράλι της χρηματιστηριακής αγοράς υποχώρησε ενώ αναμένονται περαιτέρω στοιχεία που θα στηρίζουν τις προσδοκίες για ουσιαστικές μειώσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Στα αμερικανικά αμοιβαία κεφάλαια Διαχείρισης Διαθεσίμων σημειώθηκαν εισροές κεφαλαίων αξίας περίπου 56,92 δισ. δολαρίων. Στον αντόποδα στην κατηγορία των μετοχικών αμοιβαίων σημειώθηκαν εκροές αξίας αξίας περίπου 5,54 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Goldman Sachs: Υψηλότερα κέρδη για τις μετοχές του S&P 500

Τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ την Πέμπτη έδειξαν ότι η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική, μετριάζοντας τις ελπίδες για βαθιές μειώσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ φέτος.

Μετά από κέρδη επί εννέα διαδοχικές εβδομάδες, ο S&P 500 υποχώρησε κατά περίπου 1,7% την πρώτη εβδομάδα του 2024 εν μέσω ανησυχιών ότι οι προσδοκίες για απότομες μειώσεις των επιτοκίων μπορεί να είναι πρόωρες.

Τα μετοχικά και τα ομολογιακά

Οι επενδυτές απέσυραν 687 εκατ. δολάρια, 1,37 δισ. δολάρια και 652 εκατ. δολάρια, αντίστοιχα, από αμερικανικά αμοιβαία κεφάλαια μεγάλης, μεσαίας και πολλαπλής κεφαλαιοποίησης. Τα αμοιβαία κεφάλαια μικρής κεφαλαιοποίησης παρέμειναν σε ζήτηση, προσελκύοντας 1,32 δισ. δολάρια σε μια πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα καθαρών αγορών.

Μεταξύ των κλαδικών αμοιβαίων κεφαλαίων, ο τομέας της τεχνολογίας ηγήθηκε των εκροών, χάνοντας 879 εκατ. δολάρια σε καθαρές πωλήσεις, ακολουθούμενος από εκροές αξίας 361 εκατ. δολαρίων και 214 εκατ. δολαρίων αντίστοιχα από τους τομείς της βιομηχανίας και των ακινήτων.

Αντίθετα, στα αμερικανικά ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια πραγματοποιήθηκαν εισροές αξίας 4,44 δισ. δολαρίων, την πρώτη εβδομαδιαία εισροή εδώ και έξι εβδομάδες.

Τα αμερικανικά βραχυπρόθεσμα ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια κατέγραψαν σημαντικές εισροές ύψους 3,25 δισ. δολαρίων, καθώς οι επενδυτές διέκοψαν το σερί οκτώ εβδομάδες πωλήσεων

Τα βραχυπρόθεσμααμοιβαία κεφάλαια επενδυτικής βαθμίδας και τα γενικά εγχώρια φορολογητέα αμοιβαία κεφάλαια σταθερού εισοδήματος έλαβαν επίσης περίπου 1,75 δισ. δολάρια και 614 εκατ. δολάρια, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές