Ενισχύονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν την κατάσταση της οικονομίας αναμένοντας τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου ενισχύθηκε κατά περίπου 3 μονάδες βάσης στο 4,03%, του 2ετούς κατά περισσότερο από 3 μονάδες βάσης στο 4,379%.

Wall Street: Επανήλθαν οι πιέσεις

Οι επενδυτές αξιολογούν τις προοπτικές της οικονομίας, καθώς προσβλέπουν στα οικονομικά στοιχεία που αναμένεται να ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα και τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν ενδείξεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Με το βλέμμα στη Fed

Ενώ η Fed αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια φέτος στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι πότε θα ξεκινήσει η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και πόσο συχνά θα γίνονται οι μειώσεις. Η κεντρική τράπεζα στις προβλέψεις τον περασμένο μήνα ανέφερε ότι αναμένει τρεις μειώσεις, αν και ορισμένοι επενδυτές ελπίζουν σε περισσότερες.

Η Fed δεν έχει προτείνει χρονοδιάγραμμα για τις μειώσεις των επιτοκίων και στα πρακτικά της συνεδρίασης του Δεκεμβρίου επισημαίνει ότι “η πραγματική πορεία της πολιτικής θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθεί η οικονομία”.

Οι έμποροι τιμολογούν πιθανότητα 58% για την πρώτη μείωση των επιτοκίων να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.

Τα οικονομικά στοιχεία που αναμένεται να ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα θα μπορούσαν να δώσουν νέες ενδείξεις για το τι θα μπορούσε να ακολουθήσει για τα επιτόκια, με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Δεκεμβρίου να ανακοινώνεται την Πέμπτη και να ακολουθεί ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού του μήνα την Παρασκευή. Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό των καταναλωτών συνέχισαν να μειώνονται τον Δεκέμβριο, όπως προκύπτει από έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Την Τρίτη, οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση του εμπορικού ισοζυγίου του Νοεμβρίου, των στοιχείων εισαγωγών και εξαγωγών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές