Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο συνεχίζει σήμερα την ανοδική του πορεία το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο με τη βοήθεια της συντριπτικής πλειονότητας των τίτλων του δείχνει ικανό να προσεγγίσει με αξιώσεις τον στόχο των 1.350 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,88% στις 1.342,37 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 49 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 13,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,96% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.247,55 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 2,09% στις 1.116,99 μονάδες.

Έσπασε η ήπια ανοδική κίνηση

Μετά από σχεδόν 7 εβδομάδες κατά τις οποίες ο γενικός δείκτης έκανε πολύ μικρά βήματα, θετικά σε κάθε περίπτωση, η αγορά δείχνει να βρίσκει ρυθμό, επιταχύνοντας την ανοδική την κίνηση με πρώτο στόχο τις 1.350 μονάδες. Μάλιστα, η αύξηση του τζίρου, σε συνδυασμό με τις εσωτερικές διορθώσεις, ενισχύει το σενάριο μιας καλής πρώτης δοκιμασίας, καθώς η ρευστότητα υπάρχει για να επιβεβαιωθεί το ψυχολογικό μοτίβο του «καλού Ιανουαρίου» στην αγορά.

Όπως αναφέρουν στον ot.gr χρηματιστηριακές πηγές, τόσο η εποχικότητα όσο και η ήπια κίνηση που προηγήθηκε στην αγορά άφησαν πολλά χαρτοφυλάκια εκτός, με αποτέλεσμα αρκετά εξ αυτών να σπεύδουν να τοποθετηθούν επιταχύνοντας την κίνηση. Είναι μια εικόνα άλλωστε που είδαμε εκτεταμένα και μέσα στο 2023, όταν και δεν ήταν λίγοι που μετά από ρευστοποιήσεις «κυνήγησαν» τις τιμές πολύ υψηλότερα από την έξοδο τους.

Εάν ξεπεράσει ο γενικός δείκτης το ψυχολογικό όριο των 1.350 μονάδων, τότε η τρέχουσα εκτόνωση αναμένεται στην περιοχή των 1.370 μονάδων, η οποία και θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του Γενικού Δείκτη στα επίπεδα διαπραγμάτευσης του 2011. Σε αυτό το σημείο όμως υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις ως προς την συνέπεια των προβολών των επιπέδων καθώς οι συνεχείς αναδιαρθρώσεις και ο μηδενισμός των τιμών των μετοχών των εταιριών που συμμετείχαν στην σύνθεση του Γενικού Δείκτη μετά το 2011 ενδεχομένως να δημιουργεί στρεβλώσεις.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, την άνοδο οδηγούν οι Εθνική, Eurobank, Σαράντης, Aegean και ΓΕΚ Τέρνα, καθώς σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Cenergy, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Alpha bank και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Quest, ΕΛΧΑ, Motor Oil, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, Coca Cola και Τιτάν, ενώ ήπια πτωτικά οι ΟΠΑΠ, Autohellas, Λάμδα και ΟΤΕ. Η Τέρνα Ενεργειακή χάνει 1,41% και η Jumbo είναι στο +1,57%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών