Νέα πτήση για το μεγάλο επιβατικό αεροσκάφος C919 που έχει αναπτυχθεί εξ’ ολοκλήρου από την κινεζική αεροπορική βιομηχανία. Το αεροσκάφος πραγματοποίησε μία νέα πτήση διασυνδέοντας αεροπορικά τις κινεζικές μητροπόλεις της Σανγκάης και του Πεκίνου.

Η πτήση MU5137 της αεροπορικής εταιρίας China Eastern Airlines αναχώρησε από το διεθνές αεροδρόμιο Shanghai Hongqiao International Airport της κινεζικής μητρόπολης, περίπου στις 15:40 χθες, Τρίτη, το απόγευμα.

Κίνα: Ογδόντα εκατομμύρια αεροπορικά ταξίδια για το Φεστιβάλ της Άνοιξης

Το αεροσκάφος είχε πληρότητα επιβατικών θέσεων σε ποσοστό μεγαλύτερο του 85%, ενώ το C919 προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου, το Beijing Daxing International Airport, έπειτα από περίπου δύο ώρες πτήσης.

Πρόκειται για τη δεύτερη επιχειρησιακή χρήση του C919, αφού προηγήθηκε η χρήση του σε επιβατική πτήση μεταξύ της Σανγκάης και της πόλης Τσενγκτού, πρωτεύουσας της επαρχίας Σιτσουάν.

Το C919 έλαβε επίσημη πιστοποίηση πτήσης μόλις τον Σεπτέμβριο του 2022, σηματοδοτώντας το μακρύ τέλος των δοκιμών πτήσης και ανοίγοντας το δρόμο για την Comac, ( Commercial Aircraft Corp of China ) την κατασκευάστρια εταιρία, που άρχισε την ανάπτυξη του αεροσκάφους στενής ατράκτου το 2008 και η παραγωγή του ξεκίνησε στα τέλη του 2011.

Στο πλαίσιο του ανταγωνισμού της Κίνας με τη Δύση στο επίπεδο της υψηλής τεχνολογίας, το Πεκίνο επιδιώκει να σταθεί απέναντι από την κυριαρχία της Boeing και της Airbus στην κατασκευή εμπορικών αεροσκαφών.

Τόσο η οικογένεια A320neo της Airbus όσο και τα αεριωθούμενα 737 Max της Boeing έχουν ένα πλήρες βιβλίο παραγγελιών μέχρι το τέλος της δεκαετίας, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε αερομεταφορέας που θέλει αεροσκάφη στενής ατράκτου νωρίτερα μπορεί να αναζητήσει εναλλακτική.

Η Comac έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 1.000 παραγγελίες για το C919, αν και η πλειονότητα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]