Αριθμό ρεκόρ και νέο ιστορικό υψηλό στη διακίνηση επιβατών κατέγραψαν οι κινεζικοί σιδηρόδρομοι τη χρονιά που πέρασε. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του κεντρικού διαχειριστή των σιδηροδρόμων της Κίνας,  το 2023 έγιναν 3,68 δισεκατομμυρία επιβατικά ταξίδια.

Ο αριθμός των ταξιδιών που διαχειρίστηκαν οι κινεζικοί σιδηρόδρομοι την πιο πολυάσχολη ημέρα του προηγούμενου έτους ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια ταξίδια, καταγράφοντας ρεκόρ, ενώ ο μέσος ημερήσιος αριθμός των επιβατικών ταξιδιών ήταν μεγαλύτερος από 10 εκατομμύρια ταξίδια, σύμφωνα με τον κρατικό διαχειριστή του σιδηροδρομικού δικτύου China State Railway Group Co., Ltd.

Κίνα: Ανάκαμψη της κατανάλωσης βλέπουν οι επενδυτικοί οίκοι

Μέσω των σιδηροδρόμων μεταφέρθηκαν 3,91 δισεκατομμύρια τόνοι εμπορικών φορτίων το 2023, καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ.

Συνολικό δίκτυο 159.000 km

Σύμφωνα με χθεσινη ανακοινωση της Εθνικής Υπηρεσίας Σιδηροδρόμων της Κίνας , που μεταφερει το κρατικο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, η σιδηροδρομική υποδομή της χωρας έχει σημειώσει σταθερή πρόοδο τα τελευταία χρόνια, με σχεδόν το 80 τοις εκατό του σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας να έχει ολοκληρωθεί.

Την περίοδο αυτη, οι επενδυσεις επικεντρώνονται κυρίως στην κατασκευή αστικών και υπεραστικών σιδηροδρομικών γραμμών, μαζί με σύγχρονους κόμβους logistics, δήλωσε ο Tian Jun, επικεφαλής μηχανικός της διοίκησης.

Οπως είπε ο Tian Jun «διαθέτοντας παγκόσμια κορυφαία τεχνολογική ικανότητα στον τομέα, η χώρα δίνει προτεραιότητα στη βασική έρευνα και αναζητά καινοτομίες στις σιδηροδρομικές τεχνολογίες αιχμής για να εξασφαλίσει την τεχνολογική ανεξαρτησία».

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι από τα τέλη του 2023, το λειτουργικό σιδηροδρομικό δίκτυο της Κίνας εκτείνονταν συνολικά σε περίπου 159.000 km, με τους σιδηροδρόμους υψηλής ταχύτητας να συνεισφέρουν 45.000 km στη χιλιομετρική απόσταση.

Οι κινεζικοί σιδηρόδρομοι ειναι στην κορυφή , παγκοσμίως,  στον κόσμο στον κύκλο εργασιών, τη μετακινηση επιβατών και εμπορευμάτων, με τα τρένα υψηλής ταχύτητας Fuxing να λειτουργούν σε 31 επαρχιακές περιοχές σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με την κινεζική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή