«Απάτητες παραλίες». Επιστράτευση drones για την επίβλεψη της νομιμότητας σε πραγματικό χρόνο. Πολίτες οι οποίοι θα μπορούν να καταγγείλουν παρανομίες από το κινητό τους μέσω ειδικής εφαρμογής. Αυστηρές ποινές και fast track αποκατάσταση των αυθαιρεσιών.

Πρόκειται για ορισμένα από τα ομολογουμένως εντυπωσιακά μέτρα του σχεδίου που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών για την προστασία του αιγιαλού και της παραλίας.

Κάποιοι μάλιστα στο άκουσμα του κυβερνητικού σχεδίου δήλωσαν εντυπωσιασμένοι με τις προβλέψεις του νέου πλαισίου.

Θεωρούν πως μπορεί να βάλει τάξη στις κραυγαλέες παρανομίες και να θωρακίσει τη δημόσια περιουσία απ’ όσους με περίσσιο θράσος την εκμεταλλεύονται παράνομα, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Το «κίνημα της πετσέτας», το οποίο αρκετοί λοιδόρησαν (για άγνωστο λόγο) συνέβαλε καταλυτικά προκειμένου να αποκαλυφθεί το όργιο αυθαιρεσίας στις παραλίες των δημοφιλών τουριστικών προορισμών.

Και όλα αυτά κάτω από τη μύτη των αρμόδιων φορέων και φυσικά της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία μέχρι τότε σφύριζε… αδιάφορα. Παρότι οι παρανομίες έβγαζαν μάτι ενώ κάποιοι επιχειρηματίες (λέμε τώρα) ήταν κάτι περισσότερο από προκλητικοί, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, τους νόμους του κράτους.

Το κρίσιμο ωστόσο στοιχείο και σε αυτήν παρέμβαση, για να μην μείνει -όπως και τόσες άλλες στο παρελθόν- κενό γράμμα είναι να εφαρμοστεί.

Με άλλα λόγια να γίνει πράξη. Και το κυριότερο να μην ατονήσει μόλις σβήσουν οι προβολείς και ξεχαστεί το θέμα. Πρέπει να σταλεί ισχυρό μήνυμα με πράξεις ότι η κυβέρνηση εννοεί αυτά που λέει.

Και θα τιμωρεί παραδειγματικά και χωρίς… εκπτώσεις όποιον παρανομεί και λειτουργεί σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Να μην διστάσει και το κυριότερο να μην αφήσει περιθώριο σε κανέναν να πιστέψει ότι μπορεί να την γλιτώσει. Γιατί σε αυτή την χώρα από διαπιστώσεις χορτάσαμε. Εκεί που υστερούμε απελπιστικά είναι στην πράξη…

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Opinion