Προκαταρκτικές επιθεωρήσεις σε ορισμένα από τα αεροσκάφη της τύπου Boeing 737-9 MAX ξεκίνησε αυτό το Σαββατοκύριακο η Alaska Airlines προσθέτοντας ότι έως και 20 αεροπλάνα θα μπορούσαν να υποβληθούν σε επιθεώρηση.

Ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε επίσης ότι θα ξεκινήσει και θα ενισχύσει τα δικά του επίπεδα ποιοτικού ελέγχου στην παραγωγή του αεροπλάνου και έχει ξεκινήσει μια αναθεώρηση της ποιότητας παραγωγής και των συστημάτων ελέγχου της Boeing, συμπεριλαμβανομένης της επίβλεψης του προμηθευτή παραγωγής της Boeing.

Σταματούν οι πτήσεις για 171 αεροπλάνα Boeing 737 Max 9

Η Alaska Airlines ανακοίνωσε επίσης ότι διεξήχθη μια ειλικρινή συνομιλία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και την ηγετική ομάδα της Boeing νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν τα σχέδιά τους για βελτίωση της ποιότητας και να διασφαλίσουν την παράδοση αεροσκάφους υψηλότερης ποιότητας εκτός γραμμής παραγωγής για την Alaska Airlines.

Η αεροπορική εταιρεία πρόσθεσε δε ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) θα απαιτήσει περισσότερα δεδομένα από την Boeing προτού εγκρίνει τις προτεινόμενες επιθεωρήσεις από τον κατασκευαστή και τις οδηγίες συντήρησης που χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή των τελικών επιθεωρήσεων ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή των 737-9 MAX σε λειτουργία.

Παρατάθηκε η καθήλωση στο έδαφος των 737 ΜΑΧ 9

Η FAA παρέτεινε την Παρασκευή την καθήλωση των αεροπλάνων τύπου Boeing 737 MAX 9 επ’ αόριστον ώστε να υποβληθούν σε νέους ελέγχους ασφαλείας και ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει την επίβλεψη της ίδιας της Boeing μετά το πρόσφατο ατύχημα κατά τη διάρκεια πτήσης της αεροπορικής εταιρείας Alaska Airlines.

Καθιστώντας αυστηρότερη την επίβλεψή της η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ θα ελέγξει τη γραμμή παραγωγής και τους προμηθευτές του Boeing 737 MAX 9 και θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αναλάβει μια ανεξάρτητη οντότητα από την Boeing ορισμένες πτυχές πιστοποίησης της ασφάλειας των νέων αεροσκαφών που η FAA είχε προηγουμένως εκχωρήσει στον κατασκευαστή αεροπλάνων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή