Λίγα μόλις 24ωρα μετά το περιστατικό με το Boeing της Alaska Airlines  ένα αεροσκάφος της United Airlines, που εκτελούσε πτήση από τη Σεϊρασότα της Φλόριντα προς το Σικάγο πραγματοποίηση έκτακτη προσγείωση καθώς παρουσιάστηκε πρόβλημα με μια πόρτα.

Το αεροπλάνο της  United Airlines με 123 επιβάτες πραγματοποίησε αναγκαστική πορεία στην Τάμπα και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αεροδρομίου η αρχική αναφορά στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ήταν ότι το αεροπλάνο της United Airlines εξετράπη της πορείας του επειδή άναψε μια ενδεικτική λυχνία για την πόρτα.

Εκπρόσωπος της United τόνισε πως η πτήση εξετράπη προς την Τάμπα «προληπτικά … για να αντιμετωπιστεί πιθανό μηχανικό πρόβλημα. Η πτήση προσγειώθηκε με ασφάλεια και αργότερα αναχώρησε ξανά αφού αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα».

Το αεροσκάφος που αντιμετώπισε το πρόβλημα είναι ένα Airbus A319 και η αεροπορική εταιρεία σε ενημέρωση που εξέδωσε την Πέμπτη ανέφερε ότι το αεροπλάνο απογειώθηκε «αφότου αντιμετωπίστηκε το ζήτημα».

Αυξημένοι έλεγχοι

Χαλαρά μπουλόνια σε αρκετές πόρτες των 737 Maxes της εντόπισε η United Airlines μετά από έλεγχο, σε μια εξέλιξη η οποία απειλεί να διευρύνει τα προβλήματα για την Boeing, η οποία βρίσκεται σε νέα περιδίνηση μετά  το ατύχημα της περασμένης Παρασκευής.

Ο αερομεταφορέας με έδρα το Σικάγο δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι επιθεωρήσεις του 737 Max 9s, μιας παραλλαγής του μονόκλιτου τζετ  που περιέχει περισσότερες θέσεις από το πιο δημοφιλές Max 8, «βρήκαν περιπτώσεις που φαίνεται να σχετίζονται με ζητήματα εγκατάστασης στο βύσμα της πόρτας — για παράδειγμα, μπουλόνια που χρειάζονταν επιπλέον σφίξιμο».

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι η ομάδα τεχνικών επιχειρήσεων θα επιλύσει το πρόβλημα ώστε να «να επιστρέψει με ασφάλεια το αεροσκάφος στην υπηρεσία».

Σε αυλή σπιτιού βρέθηκε η πόρτα που αποκολλήθηκε από το Boeing – Βουτιά 8% στη μετοχή

Η είδηση ​​της ανακάλυψης της United, η οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το εμπορικό έντυπο The Air Current, έπληξε περαιτέρω τις μετοχές της Boeing . Η μετοχή της έκλεισε με πτώση κατά 8% τη Δευτέρα στα 229 δολάρια, ενώ οι μετοχές της Spirit AeroSystems, του μεγαλύτερου προμηθευτή της , έχασαν 11% και διαμορφώθηκαν στα 28,20 δολάρια.

Οι αυξημένοι  έλεγχοι στα αεροσκάφη αυτού του τύπου έρχονται μετά από το ατύχημα που συνέβη την περασμένη Παρασκευή, όταν αποκολλήθηκε μία πόρτα από Max 9 της Alaska Airlines, το οποίο πετούσε από το Πόρτλαντ στην Καλιφόρνια στα 16.000 πόδια. Υπήρχαν 171 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος στο αεροσκάφος, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση