Η νέα εποχή της τεχνητής νοημοσύνης αντιπροσωπεύει μια τεράστια στιγμή για τη βιομηχανία της τεχνολογίας που δεν έχει δει ο κλάδος εδώ και μια δεκαετία, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος της Meta Platforms, μητρικής εταιρείας του Facebook.

Αναλογιζόμενη το 2024, η Νίκολα Μέντελσον, επικεφαλής του παγκόσμιου επιχειρηματικού ομίλου στη Meta, είπε ότι είναι σημαντικό να μιλήσουμε για τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης ως δύναμης για το καλό, ενώ παράλληλα προσέχουμε τους κινδύνους της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

H τεχνητή νοημοσύνη «κερδίζει» τα crypto – Σκληρό μπρα ντε φερ στο Νταβός

«Αυτή είναι μια σεισμική στιγμή», είπε η Μέντελσον, σε συνομιλία με την Τάνια Μπράιερ του CNBC στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. «Θα κοιτάξουμε πίσω φέτος βλέποντας μια πραγματικά κομβική χρονιά όσον αφορά το πώς ήταν σε όλη την κοινωνία».

Στο ρόλο της στη Meta, η Μέντελσον ηγείται σχέσεων με υπεύθυνους μάρκετινγκ και διαφημιστικά πρακτορεία. Είναι επίσης έμπειρο στέλεχος διαφήμισης, με προηγούμενη εμπειρία, συμπεριλαμβανομένης της θέσης του συνεργάτη και εκτελεστικού προέδρου στο διαφημιστικό πρακτορείο του Λονδίνου Karmarama και μη εκτελεστική διευθύντρια της εταιρείας αλκοολούχων ποτών Diageo.

Το έτος σταθμός

Κατά τη διάρκεια του 2023, η Meta είδε τις μετοχές της να ανεβαίνουν απότομα, ενώ οι επενδυτές επαίνεσαν την στροφή του διευθύνοντος συμβούλου Μαρκ Ζάκερμπεργκ για ένα «έτος αποτελεσματικότητας» με γνώμονα την γρήγορη μείωση του κόστους και την αλλαγή της εστίασης προς πιο κερδοφόρους επιχειρηματικούς τομείς.

Το περασμένο έτος σηματοδότησε επίσης μια σημαντική στροφή προς την τεχνητή νοημοσύνη για τη Meta – έναν τομέα όπου η εταιρεία διαδραματίζει βασικό ρόλο με το μεγάλο γλωσσικό μοντέλο LLaMA. Η Meta παραμένει επίσης εστιασμένη στο metaverse με τη μάσκα mixed reality Quest 3.

«Από τη σκοπιά της Meta, μπορούμε να είμαστε ηγέτης και πρωτοπόρος», είπε η Μέντελσον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης