Βουτιά σημείωσε η μετοχή της Watches of Switzerland, της κορυφαίας εταιρείας πώλησης Rolex στη Βρετανία, με 16 καταστήματα στη χώρα, μετά την υποβάθμιση των προβλέψεών της για το οικονομικό έτος 2024.

Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε κατακόρυφη πτώση μέχρι 30% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης.

«Παρά το θετικό ξεκίνημα στην αρχή του τρίτου τριμήνου του οικονομικού έτους 2024, WOSG παρουσίασε στη συνέχεια ασταθείς συναλλαγές την περίοδο πριν και μετά τα Χριστούγεννα, καθώς οι δύσκολες μακροοικονομικές συνθήκες επηρέασαν τις καταναλωτικές δαπάνες στον τομέα λιανικής ειδών πολυτελείας», ανακοίνωσε η εταιρεία.

Rolex: Aπέκτησε τον λιανοπωλητή Bucherer και «γκρέμισε» τις μετοχές της Watches of Switzerland

Οι προβλέψεις

«Πλέον αναμένουμε ότι αυτές οι δύσκολες συνθήκες θα παραμείνουν για το ισοζύγιο του οικονομικού μας έτους».

Η εταιρεία αναμένει τώρα έσοδα 1,53-1,55 δισεκατομμυρίων λιρών, χαμηλότερα από την αρχική εκτίμηση για 1,65-1,7 δισ. λίρες.

Η σταθερή αύξηση των εσόδων της εταιρείας -η οποία εξαιρεί τις διακυμάνσεις του νομίσματος- αναθεωρήθηκε απότομα προς τα κάτω από 8%-11% σε 2%-3%, ενώ το περιθώριο EBIT (κέρδη προ τόκων και φόρων) προβλέπεται τώρα σε 8,7%-8,9%.

Η εταιρεία ανέφερε ότι η ζήτηση για τις βασικές της μάρκες παραμένει ισχυρή στις ΗΠΑ, όπου οι πωλήσεις συνεχίζουν να αυξάνονται με διψήφιο ποσοστό, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετώπισε «περισσότερες προκλήσεις» και επηρέασε μια ευρεία γκάμα επωνυμιών πολυτελών ρολογιών και ανώνυμων κοσμημάτων.

«Η περίοδος των εορτών ήταν ιδιαίτερα ασταθής φέτος για τα είδη πολυτελείας, με τους καταναλωτές να κατανέμουν δαπάνες σε άλλες κατηγορίες όπως η μόδα, η ομορφιά, η φιλοξενία και τα ταξίδια. Αν και είμαστε απογοητευμένοι με αυτή την τάση, μας ενθαρρύνει η αύξηση του μεριδίου αγοράς μας τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Watches of Switzerland, Brian Duffy.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή