Με μικτά πρόσημα έκλεισε τελικά σήμερα η Wall Street, η οποία βρέθηκε εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων με αφορμή τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, ενώ η νευρικότητα ήταν έκδηλη λόγω των ιστορικών υψηλών στα οποία βρίσκονται οι δείκτες.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,25% στις 37.906 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,29% στις 4.864 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,43% στις 15.425 μονάδες.

Ισχυρή λάμψη του χρυσού και για το 2024 προβλέπουν JPMorgan και UBS

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η United Airlines σημείωσε άνοδο άνω του 6%, μετά την αναφορά ισχυρών κερδών το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Ωστόσο, ο αερομεταφορέας δήλωσε ότι αναμένει ζημίες το πρώτο τρίμηνο από τα προβλήματα των αεροπλάνων Boeing 737 Max 9, το μοντέλο που εμπλέκεται στο ατύχημα της Alaska Airlines νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Οι μετοχές άλλων αεροπορικών εταιρειών ενισχύθηκαν, παράλληλα με τη United. Η American Airlines, η Southwest Airlines και η Delta Air Lines σημείωσαν άνοδο άνω του 2%, ενώ η Alaska Air Group κέρδισε περισσότερο από 3%.

Ο Dow Jones πιέστηκε σήμερα από την πτώση σχεδόν 12% της 3M, καθώς απογοήτευσε με τα αποτελέσματά της και την καθοδήγηση με την οποία τα συνόδευσε. Επίσης, η Johnson & Johnson έχασε περισσότερο από 1% μετά την ανακοίνωση της κερδοφορίας της.

Επίσης, η D.R. Horton σημείωσε πτώση περισσότερο από 9% αφού ο κατασκευαστής κατοικιών δεν κατάφερε να φτάσει τις αρχικές προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή. Η Lockheed Martin διολίσθησε περισσότερο από 4% μετά τις αδύναμες προοπτικές για τα κέρδη ολόκληρου του έτους.

Πάντως, το μεγάλο διακύβευμα είναι η Wall Street να συντηρήσει τα κέρδη της και τα ιστορικά υψηλά. Ειδικά καθώς οι ανοδικές κινήσεις έρχονται από ένα μικρό αριθμό μετοχών, ειδικά αυτές της τεχνολογίας όπως η Nvidia. Μόνο αυτόν τον μήνα, η Nvidia έχει αυξηθεί κατά 20%, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 σημειώνει απώλειες 2%.

«Η αγορά έχει τιμολογήσει την τελειότητα αυτή τη στιγμή», σχολίασε η Cheryl Young, του Rockefeller Global Family Office, μιλώντας στο CNBC. «Έτσι, κάθε είδους κραδασμός θα μπορούσε να προκαλέσει μερικές πολύ μεγάλες ανατροπές», ανέφερε, συστήνοντας στους επενδυτές να προσθέσουν λίγη προστασία στην παρούσα.

«Οι επενδυτές σίγουρα κάνουν μια παύση – αποκομίζοντας κάποια κέρδη – μετά από ένα πραγματικά υψηλό ρεκόρ», σχολίασε ο Greg Bassuk, Διευθύνων Σύμβουλος της AXS Investments, για την εικόνα της αγοράς σήμερα.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, η μεταποίηση στην περιοχή της βόρειας Βιρτζίνια παρουσίασε χαμηλότερη από την αναμενόμενη δραστηριότητα τον Ιανουάριο, όπως ανέφερε η Federal Reserve του Ρίτσμοντ.

Η έρευνα για τη μεταποίηση της περιφέρειας της κεντρικής τράπεζας για τον μήνα έδειξε τον δείκτη στο -15, που αντιπροσωπεύει τη διαφορά μεταξύ των εταιρειών που αναφέρουν επέκταση έναντι της συρρίκνωσης. Ο δείκτης επιδεινώθηκε από το -11 τον Δεκέμβριο, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στο -8.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street