Η διευκόλυνση των ιδιοκτητών κατοικιών στη Βοστώνη να δημιουργήσουν μικρότερες, ανεξάρτητες μονάδες διαβίωσης μέσα στα σπίτια ή τις αυλές τους ήταν μόνο μία από τις προτάσεις της δημάρχου της Βοστώνης Μισέλ Γου στην ετήσια ομιλία της για την κατάσταση της πόλης.

Η πρόταση – μια μετριοπαθής προσπάθεια για την εν μέρει αντιμετώπιση της έλλειψης στέγης στην πόλη – θα εξορθολογήσει τις προσπάθειες των ιδιοκτητών σπιτιού για την κατασκευή βοηθητικών κατοικιών «για να επεκτείνουν τις επιλογές στέγασης χαμηλότερου κόστους, να ενδυναμώσουν τους κατοίκους να χτίσουν πλούτο και να προωθήσουν διαφορετικούς χώρους διαβίωσης πολλών γενεών»,  είπε η Γου.

Ήταν επίσης πιο μετριοπαθής πρόταση από εκείνες που υποστήριξε η πολιτικός των Δημοκρατικών όταν ήταν υποψήφια για το αξίωμα το 2021 – προτάσεις όπως το να γίνει δωρεάν το μεγαλύτερο σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας της Βοστώνης, MBTA, σημείωσε το Associated Press. Μέχρι στιγμής, μερικές γραμμές λεωφορείων λειτουργούν χωρίς αντίτιμο.

Η Γου επεσήμανε μια σειρά ενεργειών, όπως η εργασία για την απαγόρευση των ορυκτών καυσίμων σε νέα κτίρια πόλεων, η εισαγωγή ζωνών μηδενικού καθαρού άνθρακα και η έναρξη του πρώτου δικτυωμένου γεωθερμικού συστήματος της Βοστώνης με στόχο την παροχή καθαρής ενέργειας για θέρμανση και ψύξη σε εκατοντάδες οικογένειες.

Η μητέρα της ήταν η έμπνευση

Είπε ότι η πόλη έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για τη μετατροπή κτιρίων γραφείων σε συγκροτήματα κατοικιών που έχει ήδη προσελκύσει προτάσεις για τη μετατροπή οκτώ κτιρίων στο κέντρο της πόλης σε κατοικίες. Για την αντιμετώπιση της κυκλοφορίας, η πόλη χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για να ανιχνεύσει πού η συμφόρηση είναι χειρότερη και στη συνέχεια βελτιστοποιεί τα σήματα για να ξεδιπλώσει τους βασικούς διαδρόμους.

Άλλοι στόχοι που περιγράφονται από τη Γου περιλαμβάνουν τη διατήρηση της υπάρχουσας οικονομικά προσιτής κατοικίας σε όλες τις γειτονιές της Βοστώνης και την προσθήκη 50 ηλεκτρικών σχολικών λεωφορείων φέτος, υπερδιπλασιάζοντας τον τρέχοντα στόλο ηλεκτρικών λεωφορείων.

Ανακοίνωσε επίσης ότι από τον Φεβρουάριο, κάθε μαθητής Δημόσιων Σχολείων της Βοστώνης και έως και τρία μέλη της οικογένειας του θα έχουν δωρεάν είσοδο την πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, σε μια σειρά από πολιτιστικά ιδρύματα, όπως το Παιδικό Μουσείο της Βοστώνης, ο ζωολογικός κήπος Franklin Park, το Ινστιτούτο Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο Καλών Τεχνών, το Μουσείο Επιστήμης και το Ενυδρείο της Νέας Αγγλίας.

Η Γου είπε ότι εμπνεύστηκε από ένα συμβάν κατά το οποίο η μητέρα της, μετανάστης από την Ταϊβάν που τότε πάλευε να κατανοήσει μια ξένη γλώσσα, της είπε για μια μέρα που την πήγε με καρότσι σε ένα μουσείο στο κέντρο της πόλης την Τρίτη, όταν η είσοδος ήταν δωρεάν για να μπορέσει να κοιτάξει ψηλά, σε έναν πίνακα ζωγραφικής που απεικόνιζε έναν γκρεμό γεμάτο αγριολούλουδα.

«Αυτή τη στιγμή, αυτή η μητέρα χωρίς χρήματα και χωρίς λέξεις σε αυτή τη γλώσσα νιώθει η καλύτερη μαμά στη γη επειδή έχει χαρίσει στην κόρη της τον κόσμο για μια μέρα», είπε η Γου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή