Χρυσός: «Σκαρφάλωσε» σε υψηλό δύο εβδομάδων

Υποχωρούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και το δολάριο

Χρυσός: «Σκαρφάλωσε» σε υψηλό δύο εβδομάδων

Εγγραφείτε στο OT Newsletter για την καθημερινή σας ενημέρωση με ειδήσεις από την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τις αγορές και τα διεθνή.

* indicates required

Σε υψηλό δύο εβδομάδων σκαρφάλωσαν οι τιμές του χρυσού, καθώς υποχωρούν το δολάριο και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, ενώ οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία ολοκληρώνει αύριο την συνεδρίαση της.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου ενισχύθηκε κατά 0,2% στα 2.035,32 δολάρια η ουγγιά, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Ιανουαρίου. Τα προθεσμιακά συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,5% στα 2.034,20 δολάρια.

Ομόλογα ΗΠΑ: Μικρή αποκλιμάκωση των αποδόσεων

«Ένα μεγάλο μέρος του επενδυτικού ενδιαφέροντος για το χρυσό οφείλεται στην υποχώρηση των αποδόσεων και του δολαρίου, αλλά βλέπουμε την αγορά ανεβασμένη λόγω της προσδοκίας για την απόφαση της Fed » εξηγεί στο Reuters ο ανώτερος στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην RJO Futures, Ντάνιελ Παβιλιόνις.

Ο δείκτης δολαρίου υποχώρησε κατά 0,2%, καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων. Οι αποδόσεις του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς υποχώρησαν σε χαμηλό δύο εβδομάδων.

Εστίαση στην Fed

Οι αγορές αναμένουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αφήσει τα επιτόκια αμετάβλητα στο υψηλό των τελευταίων 23 χρόνων.

«Η Fed θέλει να έχει μια σταθερή αγορά, οπότε μπορεί να μην δούμε τόσες πολλές μειώσεις επιτοκίων. Ο Πάουελ θα είναι ουδέτερος και θα μιλήσει για την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων» πρόσθεσε ο Παβιλιόνις.

Τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας έδειξαν μέτρια αύξηση των τιμών στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, διατηρώντας τον ετήσιο πληθωρισμό κάτω από το 3% για τρίτο συνεχόμενο μήνα,  δίνοντας την πιθανότητα στη Fed να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια φέτος.

Δημοσκόπηση του Reuters έδειξε τη Δευτέρα ότι η αβεβαιότητα για την οικονομία και οι μειώσεις των αμερικανικών επιτοκίων θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις τιμές του χρυσού σε ρεκόρ το 2024.

Το ασήμι υποχώρησε κατά 0,4% στα 23,11 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα κατά 0,6% στα 921,70 δολάρια η ουγγιά και το παλλάδιο κατά 0,6% στα 977,51 δολάρια.

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433