Να επανέλθει στη ζώνη των 1.400 μονάδων επιχειρεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς όμως να κάνει την μεγάλη ανοδική διαφυγή, δεδομένου ότι επιλεγμένοι τίτλοι του βρίσκονται υπό πίεση και οι αγοραστικές δυνάμεις παραμένουν επιφυλακτικές.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,11% στις 1.398,71 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 10,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,06% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.403,53 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,30% στις 1.228,66 μονάδες.

Επιλεκτικότητα και προσοχή

Με την Coca Cola να εξακολουθεί να επηρεάζεται από την προειδοποίηση της Jefferies για την επίδραση του μποϋκοτάζ που κάνουν αρκετοί καταναλωτές σε brands που δείχνουν κάποια υποστήριξη στις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα, η αγορά προσπαθεί να ανακτήσει τα επίπεδα των 1.400 μονάδων. Ωστόσο οι κινήσεις είναι μετρημένες, οι διακυμάνσεις ευμετάβλητες και το διεθνές κλίμα εύθραυστο.

Το «χτύπημα» της Coca Cola HBC και οι προειδοποιήσεις των αναλυτών

Στη μεγάλη εικόνα όμως, ο γενικός δείκτης παραμένει σε πολυετή υψηλά, με τις αντοχές του, ακόμη και σε μια δύσκολη συνεδρίαση όπως η χθεσινή να δείχνουν ότι η ελληνική αγορά έχει βγει στο ξέφωτο της ανάκαμψης από την κρίση. Επίσης, επιβεβαίωσε το πρώτο αμυντικό τείχος των 1.380 μονάδων, με κύριο επίπεδο στην τάση να είναι οι 1.360 μονάδες.

Μια πλάγια κίνηση εωσότου επιταχυνθούν οι επόμενοι καταλύτες της αγοράς είναι πλέον ένα σενάριο που κερδίζει πιθανότητες, με το χρονικό παράθυρο όμως αυτής να είναι σχετικά μικρό. Και αυτό διότι από την ερχόμενη εβδομάδα, προς το τέλος της, αναμένονται οι εξελίξεις περί την Πειραιώς και το placement του ποσοστού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, γεγονός που θα ανεβάσει πάλι το ενδιαφέρον σε υψηλά επίπεδα. Μέχρι τότε, αναμένεται η αγορά να προχωρήσει σε προσαρμογές θέσεων, ενθυλακώνοντας μέρος των κερδών του προηγούμενου διαστήματος.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Λάμδα, Σαράντης, Τιτάν και ΕΛΧΑ στηρίζουν το θετικό πρόσημο, καθώς σημειώνουν κέρδη άνω του 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΕΗ, Eurobank, Quest, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Jumbo, Autohellas, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια και Πειραιώς.

Στον αντίποδα, η Coca Cola χάνει 1,99% και προσπαθεί να κρατήσει τα 26 ευρώ, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ, Aegean, Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών