Σε κινήσεις εντός στενού εύρους επιδίδεται αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς έχει βρει τις στηρίξεις σε επιλεγμένους τίτλους ώστε να απορροφήσει τις πιέσεις που δέχεται, ενώ δείχνει να μπορεί να κρατήσει τις στηρίξεις του και σήμερα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,04% στις 1.394,61 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 40,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 10,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,05% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.393,58 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,31% στις 1.221,72 μονάδες.

Πιο απαιτητικοί οι αγοραστές

Η αγορά δείχνει να μπορεί να περιορίσει εσωτερικά τις διορθώσεις, χωρίς αφενός να χάσει την επαφή με τις 1.400 μονάδες, αλλά ούτε και τη στήριξη των 1.390 μονάδων. Ήδη έχει βρει και τις στηρίξεις της σε επιλεγμένους τίτλους, κόντρα στις πιέσεις που δέχεται για ακόμη μία ημέρα η πλειονότητα των μετοχών της.

Η επιφυλακτική αυτή στάση αναμονής, με μικρές διορθώσεις τόσο σε επίπεδο τίτλων όσο και σε επίπεδο αγοράς, αποδίδεται και στην πλούσια εβδομάδα εξελίξεων που αναμένεται, αρχής γενομένης από το σημερινό rebalancing λόγω ένταξης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στους δείκτες του FTSE Russell, αλλά και στα αποτελέσματα αύριο της Πειραιώς και της Coca Cola. Σε συνδυασμό με τα κρίσιμα στοιχεία που αναμένονται σε διεθνές επίπεδο (πληθωρισμός ΗΠΑ σήμερα), η επιφυλακτικότητα είναι εύλογη, ίσως και σε ορισμένες περιπτώσεις ευκταία δεδομένων των αποδόσεων που έχουν καταγράφει από τις αρχές του έτους.

Διαγραμματικά, έχουμε μπροστά μας το επίπεδο των 1.450 μονάδων του Γενικού Δείκτη. Η ευκταία ζώνη υποδοχής είναι στις 1.600-1.650 μονάδες, με τους αναλυτές σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο να δίνουν συνεχώς αναθεωρημένες (προς τα πάνω) τιμές στόχους, εν όψει αποτελεσμάτων (και εν καιρώ, μερισματικής απόδοσης). Παρόλα αυτά, η κορυφή των 1.410 μονάδων δεν προσπελάστηκε, και οι αγοραστές θα ψάξουν χαμηλότερα επίπεδα.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Jumbo και Τιτάν κινούνται με απώλειες 1,50% και 1,18% αντίστοιχα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Σαράντης, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Λάμδα, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil, Autohellas, Coca Cola, Cenergy, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική και Alpha Bank.

Στον αντίποδα, ξεχωρίζει ο Ελλάκτωρ με άλμα 7,03%, με την ΕΛΧΑ να ενισχύεται κατά 5,53% και τη Βιοχάλκο κατά 2,42%. Άνω του του 1% είναι η άνοδος σε ΔΕΗ, Aegean, Πειραιώς και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ ήπια ανοδικά οι ΓΕΚ Τέρνα και Eurobank. Χωρίς μεταβολή η Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές