
Η Θεσσαλονίκη με αύξηση κατά 10,4% στη διεθνή κίνηση αεροδρόμιο «Μακεδονία» οδηγεί την άνοδο των περιφερειακών αεροδρομίων για τον Ιανουάριο, ο οποίος είναι μήνας της χαμηλής σεζόν ειδικά για τα αεροδρόμια της Περιφέρειας.
Συνολικά, για τον Ιανουάριο, η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια υπό τη διαχείριση της Fraport Greece (Ακτιο, Χανιά, Κέρκυρα, Καβάλα, Κεφαλλονιά, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθος, Κως, Μυτιλήνη, Μύκονος, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος) διαμορφώθηκε στις 640,5 χιλιάδες ταξιδιώτες, αυξημένη κατά 7,4% έναντι του Ιανουαρίου του 2023 (596 χιλιάδες). Από αυτούς, πάνω από 406 χιλιάδες αντιστοιχούν στην κίνηση του «Μακεδονία», το οποίο έχει παρουσιάσει φέτος τον Ιανουάριο διψήφιο ποσοστό αύξησης και στη διεθνή του κίνηση, φτάνοντας τις 242 χιλιάδες, με άνοδο κατά 10,4% σε σχέση με πέρυσι.
Για τον Ιανουάριο στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια είναι μεγαλύτερο το μερίδιο του δικτύου εσωτερικού που η επιβατική κίνηση άγγιξε τις 396 χιλιάδες με αύξηση κατά 5,8% και μικρότερο το μερίδιο της διεθνούς κίνησης- σχεδόν αποκλειστικά από τη Θεσσαλονίκη- φτάνοντας τις 244,7 χιλιάδες επιβάτες με +10,3%.

Ρόδος και Χανιά ακολουθούν την περίοδο αυτή της χαμηλής σεζόν με πιο υψηλά νούμερα σε σχέση με τα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια όσον αφορά την κίνηση: Στη μεν Ρόδο, η επιβατική κίνηση του Ιανουαρίου, προερχόμενη από το δίκτυο εσωτερικού, άγγιξε τις 59 χιλιάδες επιβάτες με αύξηση κατά 9,6%, ενώ αντίστοιχα είναι και τα νούμερα των Χανίων με 58,5 χιλιάδες επιβάτες και μικρή αύξηση σε σχέση με πέρυσι κατά 1,7%.
Ως προς τις χώρες απ’ όπου προήλθαν οι περισσότερες πτήσεις εξωτερικού, στην πρώτη θέση είναι η Γερμανία και ακολουθούν Κύπρος, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστρία.


Latest News

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan - Υψηλότερες τιμές στόχους για Alpha, Εθνική
Η JP Morgan προχώρησε σε αύξηση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου

Μείωση τζίρου και κερδών για τον Όμιλο ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ το 2024 - Οι προοπτικές για το 2025
Το 2024 αποτέλεσε μια χρονιά προκλήσεων για τη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταφορά της παραγωγικής διαδικασίας της θυγατρικής «ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ»

Το στοίχημα της Lavipharm με την κάνναβη – Προς νέες εξαγορές και επενδύσεις
Τι ανέφερε η διοίκηση της Lavipharm για την πορεία της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών – Τι μέρισμα θα προτείνει στους μετόχους

Γιατί τελικά οι Έλληνες αγαπούν τις πολωνικές αλυσίδες - Η «μάχη» Pepco-Sinsay στην ελληνική αγορά
Ποιο είναι το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή, που εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει ώθηση σε Pepco και Sinsay

Τι φέρνει το «T» δίπλα στην Cosmote – Οι συνέργειες που… ξεκλειδώνουν
H «νέα» Cosmote Telekom αναμένεται να έχει ως προίκα τις δεκάδες διεθνείς συνεργασίες που κουβαλά το brand Telekom, σαν διεθνής τηλεπικοινωνιακός πάροχος

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ

Νέα πραγματικότητα στη διαχείριση απορριμμάτων - Η επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία
Με τη ΜΕΑ στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας εφαρμόζεται ενιαίο, βιώσιμο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο

Morgan Stanley: Επιβεβαιώνει την τιμή στόχο της Metlen στα 48 ευρώ
Κατά την Morgan Stanley η συνολική παραγωγή ενέργειας των 3,1 TWh παρουσίασε αύξηση 22% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο