Υποχωρούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, ενώ αναμένουν φρέσκα οικονομικά στοιχεία αλλά και τα σχόλια αξιωματούχων της Federal Reserve.

Η απόδοση του 10ετούς μειώθηκε κατά 4 μονάδες στο 4,22% και του διετούς κατά 2 μονάδες βάσης στο 4,56%.

Οικονομία: «Καμπανάκι» ESMA για ακίνητα και επενδύσεις… από τα social media

Οι επενδυτές σταθμίζουν την πορεία του πληθωρισμού για να προβλέψουν τις επόμενες αποφάσεις της Federal Reserve, καθώς τα τελευταία στοιχεία για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή έδειξαν ότι αυξήθηκε παραπάνω από το αναμενόμενο.

Πολλοί επενδυτές το θεώρησαν αυτό ως ένδειξη ότι οι μειώσεις των επιτοκίων θα αργήσουν να ξεκινήσουν, καθώς οι αξιωματούχοι της Fed δήλωσαν τις τελευταίες εβδομάδες ότι αναζητούσαν περισσότερες ενδείξεις χαλάρωσης του πληθωρισμού πριν μειώσουν τα επιτόκια.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο, Austan Goolsbee, εκτιμά ότι οι συμμετέχοντες στην αγορά δεν πρέπει να ανησυχούν πολύ για τον ΔΤΚ, λέγοντας ότι είναι «απόλυτα σαφές» ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί. Μιλώντας σε εκδήλωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων, είπε επίσης ότι δεν θα υποστήριζε την αναμονή έως ότου επιτευχθεί το εύρος στόχος του 2% για τον πληθωρισμό για να ξεκινήσει η μείωση των επιτοκίων.

Αρκετοί ακόμη αξιωματούχοι της Fed αναμένεται να μιλήσουν μέσα στην εβδομάδα και να δώσουν το δικό τους στίγμα για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Στο μέτωπο των δεδομένων, σήμερα αναμένονται τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, καθώς και οι τιμές εισαγωγών και εξαγωγών για τον Ιανουάριο, παράλληλα με τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές