Ανοδικά για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τα τελευταία στοιχεία από την βρετανική οικονομία να ανανεώνουν τη στήριξη, στο πλαίσιο του θετικού διεθνούς κλίματος.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,45%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να κερδίζει 1,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,81% στις 7.659 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,46% στις 17.125 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,56% στις 7.787 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η τράπεζα NatWest κερδίζει πάνω από 1%, καθώς ανακοίνωσε αύξηση 20% στα κέρδη προ φόρων του 2023, πάνω από τις προσδοκίες, και μια πτώση στο καθαρό περιθώριο επιτοκίου της.

Την ίδια ώρα, οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσαν ισχυρότερη από ό,τι αναμενόταν αύξηση, βελτιώνοντας το κλίμα μετά τα στοιχεία της Πέμπτης που έδειξαν ότι η βρετανική οικονομία έχει εισέλθει σε τεχνική ύφεση.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,4% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, υψηλότερα από την πρόβλεψη για ανάπτυξη 1,5% σε δημοσκόπηση του Reuters. Ήταν η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος από τον Απρίλιο του 2021 και ακολουθεί μια πτώση ρεκόρ τον Δεκέμβριο που έπληξε τους λιανοπωλητές κατά τον βασικό μήνα των εορτών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές