Σε πτωτική τροχιά επέστρεψαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, στη σκιά της νέας ανόδου των αποδόσεων των ομολόγων την οποία έφεραν τα ισχυρότερα του αναμενομένου στοιχεία από το μέτωπο των τιμών παραγωγού.

Χρυσός: Υποχωρεί μαζί με τα σενάρια μείωσης των επιτοκίων από τη Fed

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,41% στις 38.614 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,16% στις 5.021 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,01% στις 15.904 μονάδες.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού τον Ιανουάριο, ένας δείκτης μέτρησης του πληθωρισμού χονδρικής, σημείωσε άνοδο 0,3%, την ώρα που οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν άνοδο μόλις 0,1%. Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ο βασικός PPI αυξήθηκε κατά 0,5%, έναντι των προσδοκιών για άνοδο 0,1%.

Μετά και από αυτά τα στοιχεία, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε πάνω από το 4,3%, ενώ η απόδοση του 2ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε πάνω από το 4,7%, το υψηλότερο από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τα νέα στοιχεία

Τα τελευταία στοιχεία έρχονται να προστεθούν σε εκείνα της Τρίτης, τα οποία έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν με ρυθμό ισχυρότερο του αναμενομένου. Το σύνολο αυτό υποχρέωσε αρκετούς αναλυτές να αναθεωρήσουν την εκτίμηση για το πότε η Federal Reserve μπορεί να αποφασίσει να μειώσει τα επιτόκια. Το πιο πιθανό σενάριο είναι πλέον η κεντρική τράπεζα να χρειαστεί να περιμένει για λίγο, πριν αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

«Δεν είναι όλα άσχημα νέα», σχολίασε όμως ο Adam Turnquist, επικεφαλής τεχνικός αναλυτής της LPL Financial, σχετικά με τα επίπεδα απόδοσης. «Οι προσδοκίες της αγοράς και οι προβλέψεις για τη νομισματική πολιτική της Federal Reserve έχουν ευθυγραμμιστεί περισσότερο, μετριάζοντας μια πηγή αστάθειας της αγοράς. Επιπλέον, τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά δεδομένα ήταν η κινητήρια δύναμη της αναπροσαρμογής των μειώσεων επιτοκίων από την αγορά, μειώνοντας την πιθανότητα ενός σεναρίου σκληρής προσγείωσης», πρόσθεσε.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι μετοχές της υπηρεσίας παράδοσης φαγητού DoorDash υποχωρούν πάνω από 7%, ενώ η εταιρεία ψηφιακής διαφήμισης Trade Desk σημειώνει άνοδο περίπου 18% αφού ξεπέρασε τις εκτιμήσεις εσόδων των αναλυτών για το τέταρτο τρίμηνο και πρόσφερε μια αισιόδοξη προοπτική για το πρώτο τρίμηνο. Οι μετοχές της εταιρείας κατασκευής εξοπλισμού ημιαγωγών Applied Materials σημειώνουν επίσης άλμα 32% λόγω των θετικών αποτελεσμάτων.

Στα υπόλοιπα μάκρο, οι εκκινήσεις ιδιόκτητων κατοικιών σημείωσαν μηνιαία πτώση 14,8% τον Ιανουάριο και έφτασαν στις 1.331.000. Επίσης, οι οικοδομικές άδειες για ιδιόκτητες κατοικίες μειώθηκαν κατά 1,5% και διαμορφώθηκαν σε 1.470.000 τον Ιανουάριο, αλλά αυξήθηκαν κατά 8,6% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street