Μία ακόμη προσπάθεια να ξεφύγει από τη ζώνη των 1.400 μονάδων κάνει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με πολλούς τίτλους του όμως να κινούνται ήπια ανοδικά, την ώρα που οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο δείχνουν να μην έχουν ολοκληρωθεί, ανακόπτοντας την ανοδική ορμή.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,27% στις 1.407,33 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,22% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.420,69 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,05% στις 1.232,02 μονάδες.

Επιλεκτικές πιέσεις

Αν και η πλειονότητα των τίτλων βρίσκεται σε θετικά εδάφη, οι επιλεκτικές πιέσεις ανακόπτουν τις ανοδικές προσπάθειες να λάβουν διαστάσεις. Μάλιστα, αυτές οι πιέσεις εντοπίζονται σε τίτλους με μεγάλη βαρύτητα, όπως οι τράπεζες, οι οποίες από χτες βρίσκονται σε κλοιό ρευστοποιήσεων.

Επί της ουσίας, η εβδομάδα που ολοκληρώνεται σήμερα και συμπίπτει και με τη λήξη των παραγώγων, ήταν περισσότερο εξισορροπητική για την αγορά, η οποία έχει αρχίσει το 2024 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και μπορεί μέχρι τώρα να είναι θετικό το πενθήμερο, όμως το προβάδισμα των long είναι μικρό, ενώ επιβεβαιώθηκε αρκετές φορές η διάθεση αρκετών χαρτοφυλακίων να ενθυλακώσουν μέρος των κερδών τους, χωρίς να κάνουν μεγάλες εκπτώσεις όμως στα κεκτημένα τους.

Η λύση της πλάγιας κίνησης ενδεχομένως θα έλθει μόλις η αγορά αρχίσει να αποτυπώνει το κλίμα από τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, οι οποίες θα επιταχυνθούν από την ερχόμενη εβδομάδα. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι χρειαζόταν αυτή η στάση για την αφομοίωση των επιπέδων, δεδομένου ότι η ερχόμενη εβδομάδα θα έχει αρκετή δόση νευρικότητας και ενδεχομένως και κάποιες κινήσεις βελτίωσης των ποσοστών ρευστότητας, προς διάθεση σε άλλες θέσεις.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Coca Cola και Ελλάκτωρ προσφέρουν τις στηρίξεις τους, καθώς βρίσκονται στο +1,55% και +1,28% αντίστοιχα, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται και οι ΕΛΧΑ, Jumbo, Titan, Quest, ΔΕΗ, Λάμδα, Cenergy, ΟΤΕ, Πειραιώς, Alpha bank, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή.

Από την άλλη, ο Σαράντης χάνει 1,25%, με τις Autohellas, Motor Oil, Eurobank, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα και Βιοχάλκο να ακολουθούν με ελεγχόμενες πιέσεις. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΕΥΔΑΠ και Aegean.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών