Καθώς οι γίγαντες των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων συνεχίζουν να συσσωρεύονται στην ασφαλιστική αγορά, από το να τους φλερτάρουν ως πελάτες μέχρι να τους κατέχουν εντελώς, η Blackstone ελπίζει ότι η AI θα της δώσει ένα πλεονέκτημα για να κατακτήσει μεγαλύτερο μέρος της αγοράς, σύμφωνα με το Business Insider.

Blackstone: Στα data centers στρέφεται ο επενδυτικός γίγαντας – Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει

Η διαχείριση του κινδύνου δεν είναι κάτι καινούργιο στη Wall Street, η πρακτική υπάρχει ουσιαστικά για όσο διάστημα η ίδια η τραπεζική και δανειοδοτική δραστηριότητα. Αλλά η Blackstone χτίζει αθόρυβα τις δυνατότητες διαχείρισης κινδύνου με AI. Η τεχνολογία βελτιώνει τον τρόπο με τον οποίο η Blackstone παρακολουθεί τις τάσεις του χαρτοφυλακίου και μετρά τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν ορισμένα σενάρια, όπως μια οικονομική κρίση, στα χαρτοφυλάκια των ασφαλιστών – και την ικανότητά τους να συμμορφώνονται με τους δικούς τους κανονισμούς και υποχρεώσεις προς τους ασφαλισμένους.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες αντιπροσωπεύουν μια μεγάλη ευκαιρία για τις εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, οι οποίες επενδύουν με τα συσσωρευμένα ασφάλιστρα που πληρώνουν εκατομμύρια καθημερινοί Αμερικανοί. Για τις εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, οι ασφαλιστές προσφέρουν μια σταθερή ροή κεφαλαίων σε σύγκριση με τους τυπικούς κύκλους συγκέντρωσης κεφαλαίων που συμβαίνουν κάθε λίγα χρόνια. Είναι καλό και για τους ασφαλιστές, δίνοντάς τους την ευκαιρία να κερδίσουν περιουσιακά στοιχεία υψηλότερης απόδοσης. Ωστόσο, η επένδυση χρημάτων για λογαριασμό ασφαλιστικών εταιρειών με υψηλό ρυθμιστικό πλαίσιο εντός του αδιαφανούς κόσμου της ιδιωτικής πίστωσης, που συχνά αναφέρεται ως «σκιώδες τραπεζικό σύστημα», έχει προσελκύσει εξονυχιστικό έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές και τους οργανισμούς αξιολόγησης.

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης από την Blackstone για πρόσβαση σε περισσότερα δεδομένα και εκτέλεση πιο έντονης ανάλυσης μπορεί να βοηθήσει στην άμβλυνση αυτών των ανησυχιών. Η Blackstone διαχειρίζεται περίπου 192 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακών στοιχείων για ασφαλιστές, που αποτελούν σχεδόν το ένα πέμπτο των συνολικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων υπό διαχείριση.

«Χρυσωρυχείο» η ΑΙ

«Η μεγαλύτερη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης αυτή τη στιγμή εντός της BXCI, της πιστωτικής και ασφαλιστικής επιχείρησης, επικεντρώνεται σε μια πλατφόρμα διαχείρισης κινδύνου για τις ασφαλιστικές μας δραστηριότητες», δήλωσε στο Business Insider ο John Stecher, επικεφαλής τεχνολογίας της Blackstone.

Η Blackstone χτίζει δυνατότητες cloud και επιστήμης δεδομένων εδώ και χρόνια και χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να ενισχύσει τις επιχειρήσεις ακινήτων και ιδιωτικών μετοχών. Τώρα, ο γίγαντας PE έχει ανοίξει την τεχνολογική του γκάμα προς όφελος των ασφαλιστικών πελατών. Η Blackstone αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να έχει πρόσβαση σε συνεχή δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την οικονομία γενικότερα και γεωπολιτικά γεγονότα για να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο προβλέπει τον αντίκτυπο αυτών των γεγονότων της αγοράς στα χαρτοφυλάκια των ασφαλιστών. Οι πληροφορίες μπορούν να βοηθήσουν με τα πάντα, από την ενημέρωση των αλλαγών στην κατανομή περιουσιακών στοιχείων των πελατών έως τη διασφάλιση της συμμόρφωσής τους με τους κανονισμούς τους.

Μια πλατφόρμα επιτρέπει στην Blackstone να προσομοιώσει τη μεγάλη οικονομική κρίση, την πρόσφατη περιφερειακή τραπεζική κρίση ή τα επιτόκια που αυξήθηκαν κατά 10%, δήλωσε ο Stecher. Στη συνέχεια, οι ομάδες διαχείρισης χαρτοφυλακίου μπορούν να δουν τον αντίκτυπο στα υποκείμενα περιουσιακά στοιχεία στα χαρτοφυλάκια των ασφαλιστών και πώς αυτό επηρεάζει τις αποδόσεις.

Ένα άλλο εργαλείο παρέχει στους ασφαλιστικούς πελάτες ορατότητα σε αυτές τις προσομοιώσεις, πρόσθεσε, κάτι που είναι σημαντικό δεδομένου του μπρος-πίσω μεταξύ της BX και των πελατών της κατά την αναθεώρηση της κατανομής περιουσιακών στοιχείων και της επενδυτικής στρατηγικής.

Οι προσομοιώσεις βοηθούν επίσης τις ασφαλιστικές εταιρείες να κατανοήσουν καλύτερα τον αντίκτυπο στις κανονιστικές υποχρεώσεις, όπως η διατήρηση ορισμένων δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας, υπό διαφορετικά κακά σενάρια. Δεν είναι μόνο οι ασφαλιστικοί πελάτες που επωφελούνται από την τεχνητή νοημοσύνη για να φέρουν μεγαλύτερη διαφάνεια στη θολή ιδιωτική πιστωτική αγορά.

“Με την άνοδο της ιδιωτικής πίστωσης έχουν αυξηθεί οι απαιτήσεις από δανειστές, πελάτες και LPs όσον αφορά τόσο τα οικονομικά στοιχεία για τις ιδιωτικές εταιρείες στις οποίες δανείζουμε, όσο και τους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες δημιουργούμε δάνεια”, δήλωσε ο Stecher.

Ο ανταγωνισμός δεν πτοεί την Blackstone

Αλλά για να κερδίσει περισσότερους ασφαλιστικούς πελάτες, η Blackstone πρέπει να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως η Apollo Global Management, η Carlyle και η KKR, οι οποίες έχουν επίσης ενδιαφερθεί για την ασφάλιση. Η Apollo, για παράδειγμα, μπορεί να εντοπίσει σχεδόν τα μισά από τα περιουσιακά της στοιχεία υπό διαχείριση στην Athene, μια ασφαλιστική εταιρεία που βοήθησε να δημιουργηθεί και αργότερα συγχωνεύθηκε. Και έπειτα υπάρχουν οι ρυθμιστικές αρχές και οι οργανισμοί αξιολόγησης που θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει η Blackstone.

Ωστόσο, αυτό δεν πτοεί την Blackstone. Ο Πρόεδρος και COO Jon Gray επαίνεσε την «πολύ ισχυρή δυναμική» που βλέπει η εταιρεία στο ασφαλιστικό της κανάλι κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης κλήσης κερδών τον Ιανουάριο.

Μετά την αύξηση των ασφαλιστικών περιουσιακών στοιχείων υπό διαχείριση κατά 20% μεταξύ 2022 και 2023, «έχουμε μια σαφή οπτική γωνία στα 250 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα χρόνια μόνο με υπάρχοντες πελάτες», δήλωσε ο Gray

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή