Μια από τις πιο παράξενες θεωρίες συνωμοσίας όλων των εποχών, είδε το φως της δημοσιότητας με το CNBC να αναφέρει πως ορισμένοι οπαδοί του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πιστεύουν ότι η ποπ σταρ Τέιλορ Σουίφτ έχει απασχοληθεί σε ένα είδος μυστικής κυβερνητικής επιχείρησης για να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν για επανεκλογή – και γι’ αυτό προσπαθούν να τη στιγματίσουν.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν όμως ότι ακόμη και ως ιδέα, ένα τέτοιο σενάριο δεν είναι πολύ καλό. Η Σουίφτ είναι μία από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες στην Αμερική και οι Ρεπουμπλικάνοι που δεν συμβαδίζουν με τους υπόλοιπους πιστεύοντας ότι στηρίζεται από την κυβέρνηση, βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Τέιλορ Σουίφτ: Είναι το εκλογικό ατού του Μπάιντεν;

Αυτό δείχνει και μια δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Monmouth που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα. Η Σουίφτ συγκεντρώνει 39% ευνοϊκή αξιολόγηση, 13% δυσμενή αξιολόγηση και 43% δηλώνει ότι δεν έχει γνώμη γι’ αυτήν. Μεταξύ όσων έχουν άποψη, το 75% έχει θετική γνώμη.

Ακόμα και μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων, σημειώνει 25% θετική προς 18% δυσμενή αξιολόγηση. Δηλαδή, περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι την συμπαθούν παρά την αντιπαθούν. Από όσους είχαν άποψη, το 58% την έβλεπε θετικά. Τα ποσοστά συμφωνούν με τα αντίστοιχα μιας δημοσκόπησης του Marist College από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σουίφτ όπως Γουίνφρεϊ

Σύμφωνα με το CNBC, ο Τραμπ είναι πολύ πιο αντιδημοφιλής από τη Σουίφτ. Έχει 45% ευνοϊκή προς 55% δυσμενή αξιολόγηση μεταξύ εκείνων που έχουν άποψη, σύμφωνα με μια συγκεντρωτική πρόσφατη δημοσκόπηση. Αυτό τοποθετεί την ευνοϊκή του αξιολόγηση περίπου 25 έως 30 μονάδες χαμηλότερα από εκείνη της Σουίφτ.

Πράγματι, θα ήταν δύσκολο να βρει κανείς κάποιον πιο δημοφιλή από τη Σουίφτ αυτές τις μέρες. Η αναλογία των ευνοϊκών προς τους δυσμενείς της είναι πολύ υψηλότερη από οποιονδήποτε σημερινό πολιτικό σε εθνικό επίπεδο.

Κατά κάποιο τρόπο, θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει ότι η Σουίφτ είναι μια σύγχρονη Όπρα Γουίνφρεϊ- αυτή τη σύγκριση έκανε ο παρουσιαστής του CNN, Μάικλ Σμέρκονις, αφού η Σουίφτ, όπως και η Γουίνφρεϊ, δηιουργεί ειδήσεις όπου κι αν πάει.

Η σύγκριση είναι εύστοχη αν αναλογιστεί κανείς την υποστήριξη της Γουίνφρεϊ προς τον Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές του 2008. Η Γουίνφρεϊ έφτανε τακτικά τα επίπεδα δημοτικότητας της Σουίφτ τότε, όταν συνυπολογίζαμε όσους δεν είχαν άποψη.

Μια μελέτη έδειξε ότι έδωσε στον Ομπάμα περίπου 1 εκατομμύριο ψήφους κατά τη διάρκεια της προκριματικής μάχης του με τη Χίλαρι Κλίντον. Αυτό μπορεί να ήταν αρκετό για να τον βοηθήσει να κερδίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών το 2008 σε μια τόσο κρίσιμη αναμέτρηση.

Το γεγονός ότι η Γουίνφρεϊ απέδειξε ότι συγκέντρωσε ψήφους για τον Ομπάμα, μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί Δημοκρατικοί ελπίζουν ότι η Σουίφτ μπορεί να κάνει το ίδιο και για τον Μπάιντεν. Η Σουίφτ, η οποία έχει υποστηρίξει τους Δημοκρατικούς στο παρελθόν, δεν έχει υποστηρίξει μέχρι στιγμής την υποψηφιότητα του Μπάιντεν για το 2024.

Έχει, ωστόσο, συνδεθεί με περισσότερες από 30.000 νέες εγγραφές ψηφοφόρων το 2018, όταν ζήτησε από τους ανθρώπους να εγγραφούν για να ψηφίσουν. Εξάλλου, οι περισσότεροι Αμερικανοί – το 68% – εγκρίνουν τη Σουίφτ να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να ψηφίσουν στις εκλογές του 2024, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Monmouth.

Η προηγούμενη υποστήριξη της Σουίφτ σε φιλελεύθερους σκοπούς μπορεί επίσης να είναι μέρος του λόγου για τον οποίο οι υποστηρικτές του Τραμπ την κυνηγούν. Μάλιστα, ο φίλος της, ο στενός επιθετικός του NFL Τράβις Κέλσι, έχει κάνει διαφημίσεις για τους εμβολιασμούς της Covid-19, στους οποίος πολλοί Ρεπουμπλικάνοι είναι επίσης εναντίον.

Η τραγουδίστρια στήριξε τον Μπάιντεν στην εκλογική διαδικασία του 2020

Υποστήριξη ή συνωμοσία;

Αλλά χρειάζεται ένα γιγαντιαίο λογικό άλμα για να περάσει κανείς από το ότι η Σουίφτ υποστηρίζει τους Δημοκρατικούς στο ότι η κυβέρνηση τη στηρίζει κρυφά. Δεν είναι ένα άλμα που οι περισσότεροι Αμερικανοί θα κάνουν, όπως τονίζει και το CNBC.

Περίπου 1 στους 6 Αμερικανούς (18%) δηλώνει ότι πιστεύει ότι μια τέτοια θεωρία συνωμοσίας είναι αληθινή. Από τη μία πλευρά, αυτό φαίνεται υψηλό ποσοστό. Από την άλλη πλευρά, η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών (73%) πιστεύει ότι είναι ψευδής.

Στην πραγματικότητα, μπορείτε να βρείτε το 18% των Αμερικανών που πιστεύουν σχεδόν τα πάντα, ειδικά αν υπάρχει ένα κομματικό σύνθημα που συνδέεται με αυτό. Μεταξύ 17% και 27% των Αμερικανών δήλωσαν ότι ο Ομπάμα γεννήθηκε πιθανότατα ή σίγουρα εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN. Φυσικά, γεννήθηκε στη Χαβάη.

Και όπως και με τη θεωρία συνωμοσίας για τον Ομπάμα, αυτοί που πιστεύουν τη θεωρία συνομωσίας για τον Σουίφτ, προέρχονται κυρίως από τη συντηρητική πτέρυγα. Σχεδόν το ένα τρίτο των Ρεπουμπλικάνων (32%) δήλωσε ότι υπήρξε μυστική κυβερνητική συνωμοσία για την ανάδειξη της Σουίφτ. Μόλις το 6% των Δημοκρατικών σκέφτηκε το ίδιο, ποσοστό μικρότερο από το ποσοστό των Αμερικανών που πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη ή ότι η κυβέρνηση πλαστογράφησε την προσελήνωση.

Το συμπέρασμα είναι ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί που έχουν άποψη για τη Σουίφτ, τη συμπαθούν. Δεν υπήρξε κάποια συνολική αντίδραση εναντίον της ή όσων σχετίζονται μαζί της με οποιονδήποτε μετρήσιμο τρόπο.

Η Σουίφτ το τελευταίο διάστημα το μόνο που έχει κάνει είναι να συμβάλλει στη δημοτικότητα άλλων. Το podcast του φίλου της εκτοξεύτηκε στα charts όταν έγιναν ζευγάρι. Το NFL είδε ρεκόρ τηλεθέασης στο πρόσφατο Super Bowl, βοηθούμενο σε μεγάλο βαθμό από τη μεγάλη αύξηση μεταξύ των γυναικών 18-24 ετών, που είναι και το βασικό δημογραφικό κοινό της Σουίφτ.

Οποιοσδήποτε Ρεπουμπλικανός πάει ενάντια στη Σουίφτ θα κάνει μεγάλο λάθος. Ακόμη και ο Ντόναλτ Τραμπ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus