Οι δικηγόροι της Τέιλορ Σουίφτ απείλησαν να κινηθούν νομικά εναντίον του φοιτητή της Φλόριντα, Τζακ Σουίνι, ο οποίος διατηρεί λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων παρακολουθούνται οι πτήσεις με ιδιωτικά τζετ της Σουίφτ και άλλων διασημοτήτων, ανέφερε η Washington Post.

Ο δικηγόρος της Σουίφτ επέδωσε αίτημα παύσης και παραίτησης [από τις δραστηριότητες αυτές] τον Δεκέμβριο στον Σουίνι, τριτοετή στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντα, δηλώνοντας ότι η τραγουδίστρια «δεν θα είχε άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα» εάν  δεν έπαυε την «καταδιωκτική και παρενοχλητική συμπεριφορά του».

Τέιλορ Σουίφτ: Η ποπ σταρ που μπορεί να βγάλει πρόεδρο τον Μπάιντεν

Ο φοιτητής χρησιμοποιεί δημόσια διαθέσιμα δεδομένα από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας καθώς και τα σήματα που εκπέμπουν τα ιδιωτικά τζετ για να συγκεντρώσει τα στοιχεία που παραθέτει στους λογαριασμούς.

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν σκοπεύω να κάνω κακό. Νομίζω ότι η Σουίφτ έχει κάποια καλά τραγούδια. Πιστεύω στη διαφάνεια και στην ενημέρωση του κοινού», είπε ο Σουίνι σε ένα e-mail στην ιστοσελίδα The Verge.

Όσο για τη Σουίφτ, οι αναρτήσεις προκάλεσαν στην τραγουδίστρια «άμεση και ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς και συναισθηματική και σωματική δυσφορία», σύμφωνα με την επιστολή, την οποία έδειξε ο Σουίνι στην Washington Post.

Και άλλοι στο στόχαστρο του φοιτητή

Ο Σουίνι έγινε πρωτοσέλιδο το περασμένο καλοκαίρι μοιράζοντας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τα ιδιωτικά τζετ διαφόρων κροίσων, συμπεριλαμβανομένων των Μπιλ Γκέιτς, Κιμ Καρντάσιαν, Ίλον Μασκ και άλλων δισεκατομμυριούχων. Η δραστηριότητα προκάλεσε τον αποκλεισμό του φοιτητή από το X, μέχρι πρόσφατα γνωστό ως Twitter, από τον ίδιο τον Μασκ, ο οποίος είπε ότι η σελίδα του ήταν «άμεσος κίνδυνος για την προσωπική ασφάλεια». Στη συνέχεια, ο Σουίνι μετέφερε τον λογαριασμό παρακολούθησης πτήσεων στο Threads τον Ιούλιο του περασμένου έτους και έκτοτε έγινε ξανά μέλος του X, δημοσιεύοντας πληροφορίες πτήσης διασημοτήτων με 24ωρη καθυστέρηση.

Το ιδιωτικό τζετ της Σουίφτ, το οποίο ίσως χρησιμοποιήσει για να πετάξει στο Super Bowl στο Λας Βέγκας την επόμενη Κυριακή, ήταν στην επικαιρότητα και πέρυσι, όταν η ποπ σταρ ήταν στην κορυφή μιας λίστας διασημοτήτων για το 2022 με το μεγαλύτερο αποτύπωμα άνθρακα, ανέφερε η The Post. Σύμφωνα με μια μελέτη της Yard, η οποία παρακολούθησε την εκτιμώμενη χρήση καυσίμου ανά πτήση και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, οι πτήσεις της εξέπεμπαν σχεδόν 8.300 τόνους CO2, περίπου 1.100 φορές περισσότερο από ό,τι ο μέσος άνθρωπος εκπέμπει ετησίως.

«Το τζετ της Τέιλορ δανείζεται τακτικά σε άλλα άτομα», είπε τότε ο υπεύθυνος τύπου της Σουίφτ στην Washington Post. «Το να της αποδίδονται τα περισσότερα ή όλα αυτά τα ταξίδια είναι κατάφωρα λάθος».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Αλεξοπούλου: Το αεροδρόμιο «Λυδία» αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχούς συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα
Επικαιρότητα |

Θεμελίωση του αεροδρομίου «Λυδία» στην Καβάλα

Το αεροδρόμιο θα υπηρετεί τη Γενική Αεροπορία, στην οποία εντάσσονται πτητικές δραστηριότητες που δεν αφορούν σε μείζονες εμπορικούς ή στρατιωτικούς σκοπούς, όπως η εκπαίδευση των επαγγελματιών πιλότων

Ακρίβεια: «Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Απεργία στο Δημόσιο στις 21 Μαΐου
Επικαιρότητα |

«Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Σε απεργία το Δημόσιο

Η ακρίβεια συνεχίζει να «ροκανίζει» το εισόδημα των Ελλήνων – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα και τα καύσιμα «στριμώχνουν» τους πολίτες, ενώ το πρόβλημα της πανάκριβης στέγασης διογκώνεται