Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, με τις αποφάσεις της κινεζικής κεντρικής τράπεζας για τα βασικά επιτόκια δανεισμού να μην πετυχαίνουν να αποκαταστήσουν την επενδυτική εμπιστοσύνη.

Ασιατικά χρηματιστήρια: Μικτά πρόσημα – Θετικά οι αγορές της Κίνας

Ο CSI 300 υποχώρησε 0,25% αφού η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε το επιτόκιο του πενταετούς δανείου κατά 25 μονάδες βάσης στο 3,95% και διατήρησε το LPR ενός και πέντε ετών αμετάβλητο στο 3,45%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,13%, ενώ ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας έκλεισε κατά 0,11% χαμηλότερα και ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 1,16%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε οριακά χαμηλότερα στις 7.659 μονάδες, καθώς η Star Entertainment υποχώρησε περισσότερο από 20%, σε ιστορικό χαμηλό, μετά την αναφορά πιθανής δεύτερης έρευνας στο καζίνο του Σίδνεϊ.

Στο επίκεντρο όμως βρέθηκε η κεντρική τράπεζα της Κίνας σήμερα, η οποία μείωσε το βασικό επιτόκιο του πενταετούς δανείου αναφοράς για πρώτη φορά από τον Ιούνιο, ενώ άφησε αμετάβλητο το επιτόκιο ενός έτους.

«Νομίζω ότι αυτή τη φορά η περικοπή των 25 μονάδων βάσης είναι σίγουρα ένα πολύ θετικό σημάδι», σχολίασε ο William Ma, επικεφαλής επενδύσεων της Grow Investment Group, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση και οι ρυθμιστικές αρχές δείχνουν ότι οι τράπεζες βρίσκονται σε καλή υγεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης