Οι μετοχές της India’s Zee Entertainment σημείωσαν άλμα άνω του 10% την Τρίτη μετά από μια αναφορά ότι η συγχώνευσή της, αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τον ιαπωνικό τεχνολογικό γίγαντα Sony θα μπορούσε να αναβιώσει.

Η εφημερίδα Economic Times, ένα ινδικό ειδησεογραφικό έντυπο, ανέφερε την Τρίτη ότι η Zee είχε επαναδεσμευτεί με τη Sony σε μια τελευταία προσπάθεια να σώσει τη συμφωνία, η οποία ακυρώθηκε επίσημα τον περασμένο μήνα.

Μουσική βιομηχανία: Συμφωνία-μαμούθ της Sony για την Michael Jackson Music

Εκπρόσωποι και από τις δύο πλευρές έχουν συναντηθεί σε διάφορες τοποθεσίες σε όλη τη Βομβάη, καθώς οι προσπάθειες για αναβίωση της συμφωνίας έχουν συγκεντρωθεί πρόσφατα, ανέφερε η ινδική εφημεριδα.

Πάντως, η Sony και η Zee δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα του CNBC για σχολιασμό.

Πτώση για τη μετοχή της SONY

Οι μετοχές της Sony σημείωσαν πτώση άνω του 1% στην Ιαπωνία κατά το κλείσιμο της αγοράς.

Η Sony πρότεινε για πρώτη φορά τη συνένωση της επιχείρησης ψυχαγωγίας της στην Ινδία με τη Zee τον Δεκέμβριο του 2021. Οι διαπραγματεύσεις κατέρρευσαν μετά από περισσότερα από δύο χρόνια.

Ο ιαπωνικός τεχνολογικός γίγαντας δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι τερμάτισε τη συναλλαγή επειδή «μεταξύ άλλων, οι όροι ολοκλήρωσης της συγχώνευσης δεν ικανοποιήθηκαν» μέχρι τη συμφωνηθείσα ημερομηνία λήξης.

Η Sony δήλωσε ότι συμμετείχε «με καλή πίστη» σε συζητήσεις για να πάρει παράταση στην ημερομηνία λήξης.

Η Zee δήλωσε τότε ότι αρνείται όλους τους ισχυρισμούς της Sony ότι παραβίασε τη συμφωνία συγχώνευσης, προσθέτοντας ότι θα λάβει «τα κατάλληλα νομικά μέτρα». Η Zee ζητούσε αμοιβή τερματισμού της σύμβασης ύψους 90 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τον περασμένο μήνα, η Zee μήνυσε τη Sony για τον τερματισμό της συμφωνίας και κάλεσε την ιαπωνική εταιρεία να αναβιώσει τη συγχώνευση.

Η ένωση της Zee και της θυγατρικής της Sony στην Ινδία θα δημιουργούσε μια δυνητική δύναμη περιεχομένου και ψυχαγωγίας στην Ινδία. Η Zee κατέχει πολλά τηλεοπτικά κανάλια, ένα κινηματογραφικό στούντιο και μια υπηρεσία streaming.

Η Sony θα είχε πρόσβαση στο τοπικό περιεχόμενο της Zee, γεγονός που θα της έδινε μεγαλύτερα ερείσματα στην προσοδοφόρα ινδική αγορά ψυχαγωγίας. Η Zee, η οποία αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό στην πατρίδα της από παίκτες όπως η Disney και η Reliance Industries, θα επωφελούνταν από την υποστήριξη της Sony.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus