Μάχες για να κρατήσει τα επίπεδα των 1.420 μονάδων δίνει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να διαχειριστεί τις πιέσεις που εκδηλώνοντας σε αρκετές δεικτοβαρείς μετοχές του, με τον τζίρο όμως να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,50% στις 1.417,22 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 59,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 22 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,71% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.439,75 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 1,33% στις 1.225,21 μονάδες.

Χαμηλά οι συναλλαγές

Εάν εξαιρέσει κανείς δύο πακέτα ύψους 26 εκατ. ευρώ που διακινήθηκαν στην Eurobank, οι συναλλαγές σήμερα παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, με τις κινήσεις να είναι επιλεκτικές και προσεκτικές σε τίτλους που βρίσκονται σε πολυετή υψηλά. Οι στηρίξεις επίσης δείχνουν αδύναμες, καθώς ακόμη και οι υστερούντες που έδειξαν σημάδια ανάκαμψης τις τελευταίες ημέρες, προσφέροντες σημαντική ώθηση στην αγορά, δέχονται τις πιέσεις της κατοχύρωσης των κερδών.

Πέραν όμως των βραχυπρόθεσμων κινήσεων που ευλόγως προβληματίζουν αρκετά χαρτοφυλάκια που αναζητούν περιθώρια ανόδου στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό, η μεγάλη εικόνα της αγοράς παραμένει θετική. Είναι άλλωστε η έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση που ο γενικός δείκτης κρατά τη στήριξη των 1.395 – 1.400 μονάδων, ενώ συντηρείται σε απόσταση αναπνοής και ολίγων μονάδων με τα τοπικά υψηλά των 1.426 μονάδων.

Σημαντικό στοιχείο του παραπάνω είναι ότι η ρευστότητα στην αγορά είναι στο ζενίθ της, γι’ αυτό και δύσκολα βγαίνουν σημαντικές διορθώσεις μέχρι στιγμής. Ο γενικός δείκτης παραμένει στις κορυφές, ακόμη και, όπως είναι φυσιολογικό, όταν επέρχονται περίοδοι κάμψης, ή έστω ανάπαυλας, ώστε να απορροφηθούν τα νέα επίπεδα, όπως η τρέχουσα.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ΕΛΧΑ, Eurobank, Alpha Bank, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Εθνική, Cenergy και ΔΕΗ ηγούνται της πτώσης με απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Πειραιώς, Σαράντης, Λάμδα, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή και Motor Oil.

Στον αντίποδα, σε θετικά εδάφη βρίσκονται οι Coca Cola, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Quest και ΕΥΔΑΠ, αλλά καμία δεν ξεχωρίζει. Χωρίς μεταβολή είναι οι Τιτάν, Autohellas, Jumbo και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών