Σε επιχειρηματία, που συνδέεται με τον ισχυρό άνδρα της Τσετσενίας, Ramzan Kadyrov, σχεδιάζει να πουλήσει τη ρωσική δραστηριότητα της η Danone, επτά μήνες αφότου ο Vladimir Putin διέταξε την κατάσχεση των τοπικών δραστηριοτήτων της γαλλικής εταιρείας.

Ο όμιλος γαλακτοκομικών προϊόντων θέλει να πουλήσει τη μετονομασμένη επιχείρηση Life & Nutrition στην Vamin Tatarstan, μια ρωσική γαλακτοκομική εταιρεία που ανήκει στον 29χρονο Mintimer Mingazov, σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times.

Το Κρεμλίνο κρατικοποιεί ξένες εταιρείες – Επόμενο βήμα η πώληση σε… τιμή ευκαιρίες

Ο Mingazov διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Life & Nutrition αυτό το καλοκαίρι, λίγο αφότου το Κρεμλίνο παρέδωσε τον έλεγχο της επιχείρησης στον Yakub Zakriev, τον 33χρονο ανιψιό του Kadyrov, καθώς η Μόσχα ανταπέδωσε στις δυτικές κυρώσεις που της επιβλήθηκαν ως απάντηση στην επίθεση στην Ουκρανία.

Σε μια επιστολή που εστάλη στον Ρώσο υπουργό Γεωργίας Dmitry Patrushev, ο Ayrat Mukhamadeev, διευθυντής μιας νεοσύστατης εταιρείας που ανήκει στον Vamin Tatarstan, είπε ότι συμφώνησε να πληρώσει 17,7 δισ. ρούβλια (191,5 εκατ. δολάρια) για να πάρει τον έλεγχο της ρωσικής Danone. Τα 7,7 δισ. ρούβλια θα διατεθούν για την εξυπηρέτηση του χρέους στη λειτουργία της Ρωσίας.

Η συμφωνία υπόκειται στην έγκριση του υπουργείου Γεωργίας της Ρωσίας προτού ψηφιστεί από ειδική κυβερνητική υποεπιτροπή που είναι επιφορτισμένη με την έγκριση της εξόδου των δυτικών εταιρειών.

Το πράσινο φως παραμένει αβέβαιο, δεδομένου του ότι για πολλές δυτικές εταιρείες απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τους ή είδαν τις συμφωνίες τους να καταρρέουν λόγω διαφωνιών με τη ρωσική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή