Σύμφωνα με πληροφορίες του ιταλικού Τύπου, τα πέντε παιδιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σκοπεύουν να πουλήσουν και τη βίλα Γκράντε, την πολυτελή ιδιόκτητη κατοικία του μεγιστάνα και πρώην πρωθυπουργού, η οποία βρίσκεται στη Ρώμη.

Η έπαυλη βρίσκεται στην ιστορική Αππία Οδό και επί σειρά ετών, πριν τον «Καβαλιέρε», εκεί διέμενε ο γνωστός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι. Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός είχε αγοράσει την έπαυλη το 2001 έναντι 3,75 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για οίκημα 1.250 τετραγωνικών μέτρων, με άλλα περίπου 1.000 τετραγωνικά μέτρα κήπου και μια μεγάλη πισίνα.

Σαρδηνία: Προς πώληση έναντι μισού δισ. ευρώ η έπαυλη του Μπερλουσκόνι

Ο Μπερλουσκόνι είχε μετακομίσει στη Βίλα Γκράντε όταν αποφάσισε να φύγει από τον πρώτο όροφο του Μεγάρου Γκρατσιόλι, στο κέντρο της Ρώμης, όπου για ένα «διαμέρισμα» 1.600 τετραγωνικών μέτρων, πλήρωνε ενοίκιο 40.000 ευρώ μηνιαίως. Σύντομα, στην πρώην κατοικία του «μίστερ τιβί» στο Παλάτσο Γκτατσιόλι θα φιλοξενηθεί η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών Ιταλίας.

Τον περασμένο μήνα τα παιδιά του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας είχαν βάλει πωλητήριο για την πολυτελή παραλιακή έπαυλη που είχε στη Σαρδηνία ο Μπερλουσκόνι, εκεί όπου κάποτε έκανε διακοπές με τους πιο ισχυρούς ηγέτες του κόσμου. Το ποσό που ζητούσαν ήταν 500 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Μπερλουσκόνι είχε αγοράσει το ακίνητα 110 εκταρίων στη βορειοανατολική ακτή του νησιού, γνωστή ως Costa Smeralda, στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και το ανακαίνισε εξ ολοκλήρου.

Η πολυτελής ιδιοκτησία, που διέθετε 68 δωμάτια, άμεση πρόσβαση στη Μεσόγειο Θάλασσα, πολλές πισίνες, γήπεδα τένις, κήπους μεγέθους 80 γηπέδων ποδοσφαίρου και ένα αμφιθέατρο, είχει φιλοξενήσει μεταξύ άλλων τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και τον πρώην πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τόνι Μπλερ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή