Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει από τότε που ο Μάριο Μόντι, πριν από δεκατρία χρόνια, καθιέρωσε την συνέντευξη απολογισμού του κυβερνητικού έργου, στο τέλος κάθε χρονιάς. Φέτος, η συνέντευξη δεν θα δοθεί, η Τζόρτζια Μελόνι τη μετέθεσε για τις τέσσερις Ιανουαρίου. Αιτία, η γρίπη που εδώ και δέκα ημέρες ταλαιπωρεί την Ιταλίδα πρωθυπουργό, στην οποία φέρεται να προστέθηκε και πρόβλημα στα αυτιά. Όπως γράφει η εφημερίδα Corriere della Sera, πρόκειται για μετακίνηση ωτολίθων, η οποία προκαλεί προβλήματα στην ισορροπία και ιλίγγους.

Εδώ και δυο ημέρες η Μελόνι είναι ξαπλωμένη στο κρεβάτι, στο σκοτάδι, και σιγά σιγά το πρόβλημα άρχισε να υποχωρεί, γράφει η εφημερίδα La Stampa. Στο μεταξύ, όμως, μερίδα του Τύπου προσθέτει ότι τα Χριστούγεννα η Ιταλίδα πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, πήγε αεροπορικώς στο Μιλάνο, για να γευματίσει μαζί με την επτάχρονη κόρη της, τον πρώην σύντροφό της, τον δημοσιογράφο Αντρέα Τζαμπρούνο, και τους γονείς του.

Τζόρτζια Μελόνι: «Θέλουμε να ανεβάσουμε την Ιταλία στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου»

Όπως και να ’χει, είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός της χώρας θα κάνει τον απολογισμό της χρονιάς και θα δεχθεί ερωτήσεις μετά το καθιερωμένο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ματαρέλα, το οποίο θα μεταδοθεί, όπως πάντα, παραμονή Πρωτοχρονιάς. Πολλές εφημερίδες, κυρίως του χώρου της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης, πρόσφατα άσκησαν κριτική στην πρωθυπουργό της χώρας, κατηγορώντας την ότι αποφεύγει, όσο μπορεί, να δίνει συνεντεύξεις Τύπου και να συναντά δημοσιογράφους.

Στις 4 Ιανουαρίου θα τεθούν θέματα βαρύνουσας σημασίας

Είναι βέβαιο, ότι έστω και μετά από δύο αναβολές, στις 4 Ιανουαρίου τα θέματα επί τάπητος θα είναι πολλά και σημαντικά: Από την άρνηση της ιταλικής βουλής να επικυρώσει τον νέο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, μέχρι τον νέο νόμο που απαγορεύει τη δημοσίευση στον Τύπο του περιεχομένου των ενταλμάτων προφυλάκισης. Η Ομοσπονδία Ιταλικού Τύπου κάνει λόγο για «νόμο φίμωτρο» και δεν θα παραστεί στη συνέντευξη. Υπάρχουν, τέλος, και οι εσωτερικές ισορροπίες της κυβέρνησης Μελόνι με το κόμμα της, Αδέλφια της Ιταλίας, το οποίο φαίνεται να περιορίζει όλο και περισσότερο την ευχέρεια κινήσεων των συμμάχων: της Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και ιδίως της πανίσχυρης, κάποτε, Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Deutsche Welle

Θεόδωρος Ανδρεάδης-Συγγελλάκης, Ρώμη

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ρωσία: Έμμεσες απειλές του Κρεμλίνου στην Ευρώπη
Επικαιρότητα |

«Κίνδυνος» για την ασφάλεια της ΕΕ οι δηλώσεις Μακρόν και Βρετανού ΥΠΕΞ, προειδοποιεί το Κρεμλίνο

Τα βρετανικά όπλα που «μπορούν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας» και η «αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος» – Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο, λέει η Δύση