«Καλούμε τους πάντες να σπεύσουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, δεν συζητάμε παράταση, θέλουμε η πρόοδος της διαδικασίας να συνεχιστεί» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, σχετικά με το έργο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές.

Μιλώντας στην ΕΡΤNews ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι πρόκειται για «ένα γιγαντιαίο έργο, ορόσημο του Ταμείου Ανάκαμψης» διευκρινίζοντας ότι αν δεν προχωρήσει υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να διακοπεί μέρος της χρηματοδότησης της χώρας μας από τις Βρυξέλλες.

Για… πολλοστή φορά ο Χατζηδάκης καλεί τις τράπεζες να μην αυξήσουν τα επιτόκια

Όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών το συγκεκριμένο έργο είναι μόνο μία από τις συνολικά 11 πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Σημείωσε μάλιστα ότι στόχος είναι να συνεχιστεί περαιτέρω η μείωση του ποσοστού φοροδιαφυγής, που πλέον είναι στο 15% (από 30% πριν μερικά χρόνια) και να φτάσει στο 9%.

Αναφερόμενος στο θέμα της παραοικονομίας, είπε ότι προφανώς είναι θετικό νέο η συρρίκνωσή της, τόνισε ότι «υπάρχει ακόμα» αλλά μειώνεται όσο αυξάνονται οι ηλεκτρονικές συναλλαγές. Τόνισε μάλιστα ότι τα φορολογικά έσοδα αυξήθηκαν 9,2% χωρίς αύξηση φόρων με «το γεγονός αυτό να οφείλεται στις ηλεκτρονικές συναλλαγές».

Σημείωσε ωστόσο ότι η συρρίκνωση της παραοικονομίας οφείλεται και σε άλλους παράγοντες όπως η Εργάνη, η καθιέρωση της ψηφιακής κάρτας εργασίας, η μείωση της φορολογίας και ο ηλεκτρονικός εκσυγχρονισμός γενικότερα.

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στη σύστασή του προς τις τράπεζες για μικρότερες προμήθειες λέγοντας χαρακτηριστικά «ζητάμε από όλους να βοηθήσουν, να συμβάλλουν όλοι».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
ΔΥΠΑ: Εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία» στον Πειραιά
Tax |

Εκδήλωση της ΔΥΠΑ «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία»

Στη σημερινή εκδήλωση της ΔΥΠΑ «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία» συμμετείχαν περισσότερες από 70 επιχειρήσεις από τη ναυτιλία, την ακτοπλοΐα, τα ναυπηγεία, τον θαλάσσιο τουρισμό και το yachting