Ο ΟΔΔΗΧ άντλησε 812,5 εκατ. ευρώ από την έκδοση 6μηνων έντοκων γραμματίων με την απόδοση να αυξάνει στο 3,83%, από 3,77% στην προηγούμενη έκδοση του Ιανουαρίου. Η ημερομηνία διακανονισμού είναι η 23 Φεβρουαρίου με τον συντελεστή κάλυψης της έκδοσης στο 1,65 από 1,78 στην προηγούμενη έκδοση.

Να σημειωθεί πως σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης σημείωναν συγκρατημένη άνοδο πριν την δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed της συνεδρίασης Ιανουαρίου. Οι αγορές αναμένουν τη δημοσιοποίησή τους αναζητώντας ενδείξεις για τη μελλοντική πορεία των επιτοκίων ενώ έχουν περιορίσει τα στοιχήματα τους για μειώσεις την άνοιξη. Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου σημείωνε άνοδο κατά 2 μονάδες βάσης στο 2,403%, κοντά στο υψηλό 2-1/2 μηνών της Παρασκευής. Του διετούς γερμανικού, πιο ευαίσθητου στην επιτοκιακή πολιτική, σημείωσε άνοδο στο 2,817%.

Η Fed άφησε το εύρος του στόχου της για το επιτόκιο κεφαλαίων αμετάβλητο στο 5,25%-5,5% στη συνεδρίασή της τον Ιανουάριο, ενώ μείωσε την φρασεολογία της για αυστηροποίηση της πολιτικής της. Μικρή πλειοψηφία των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters αναμένουν ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Ιουνίου. Οι διαπραγματευτές τιμολογούν επίσης την πρώτη μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Ιούνιο, έναντι του Απριλίου που προβλέπουν ορισμένοι οικονομολόγοι. Η απόδοση του ιταλικού 10ετους σημείωνε άνοδο 2 μονάδων στο 3,901%, έναντι 3,361% του αντίστοιχου ελληνικού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία