Reuters Breakingviews

H BAE Systems είχε άλλη μια καλή χρονιά, αλλά οι επενδυτές το γνώριζαν ήδη.

Το 2024, οι πωλήσεις στη βρετανική αμυντική εταιρεία αυξήθηκαν κατά 9% από έτος σε έτος σε 25,3 δισεκατομμύρια λίρες, ενώ τα υποκείμενα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν 14% στις 63,2 πένες.

Πιο συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος Τσαρλς Γούντμπερν ανέφερε την παραγγελίες ρεκόρ 38 δισεκατομμυρίων λιρών, καθώς οι συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή ωθούν τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να αγοράσουν όπλα.

Η τελευταία παραγγελία αύξησε το συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο της BAE Systems στο ιστορικό υψηλό των 70 δισεκατομμυρίων λιρών. Οι μετοχές είχαν ανέβει σε υψηλά ρεκόρ πριν από την ανακοίνωση, αλλά υποχώρησαν 3% μετά τα αποτελέσματα.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στην πιο μέτρια αύξηση 6% έως 8% στα κέρδη ανά μετοχή που προβλέπει η εταιρεία 46 δισεκατομμυρίων δολαρίων για φέτος.

Στις 1.212 πένες, οι μετοχές την Τετάρτη διαπραγματεύονται σε περίπου 18 φορές υψηλότερο επίπεδο από την καθοδήγηση κερδών της BAE Systems για το 2024, δείχνουν οι υπολογισμοί του Breakingviews.

Αυτό είναι ελαφρώς κάτω από το μέσο πολλαπλάσιο για τους κορυφαίους Ευρωπαίους αμυντικούς ανταγωνιστές, περίπου 20 φορές, ανά δεδομένα LSEG, υποδηλώνοντας μια πιθανή ανοδική πορεία 10%, ειδικά εάν η κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων ωθήσει τους πολιτικούς να εφοδιαστούν ακόμη περισσότερο με αμυντικά συστήματα.

Ωστόσο, οι μετοχές της BAE Systems, η οποία είναι βασικός προμηθευτής των αεροσκαφών Eurofighter Typhoon, έχουν αυξηθεί περισσότερο από 100% από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από δύο χρόνια σε υψηλό ρεκόρ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Ακόμα κι αν η BAE δεν είναι σε θέση να κλείσει το χάσμα αποτίμησης με τους ομοτίμους, οι επενδυτές έχουν ήδη εισπράξει ένα σημαντικό μέρισμα πολέμου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Partners