Να αφομοιώσει το χθεσινό ράλι ανόδου, που πυροδότησαν τα αποτελέσματα της Nvidia, επιχειρεί σήμερα η Wall Street, με τα νέα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται να δίνουν το σήμα για διαφοροποιήσεις, συντηρώντας τα κέρδη της εβδομάδας.

Nvidia: Αποκάλυψε ότι θεωρεί την κινεζική Huawei ως τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,24% στις 39.164 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,40% στις 5.107 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,45% στις 16.114 μονάδες.

Και οι τρεις δείκτες είναι σε καλό δρόμο για να κλείσουν την εβδομάδα ανοδικά. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,6%, ενώ ο Nasdaq έχει κερδίζει 1,7%. Ο Dow ενισχύεται κατά 1,1% στο πενθήμερο.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Block ενισχύεται περισσότερο από 15% αφού τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street. Η Carvana κερδίζει 30% αφού η εταιρεία λιανικής πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων δήλωσε ότι αναμένει ότι οι μονάδες λιανικής θα αυξηθούν το 2024.

Στο επίκεντρο τα επιτόκια

Πέραν των εταιρικών αποτελεσμάτων όμως, το ζήτημα των επιτοκίων της Federal Reserve παραμένει στο επίκεντρο. Ο διοικητής της Fed, Christopher Waller, υπογράμμισε τη θέση της κεντρικής τράπεζας ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα κινηθούν προσεκτικά καθώς εξετάζουν τις επόμενες κινήσεις τους στη νομισματική πολιτική.

Ο Waller είπε ότι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ιανουαρίου αυξάνουν την πιθανότητα να χρειαστεί να αναβληθούν οι μειώσεις Είπε ότι θα χρειαστεί να δει «τουλάχιστον άλλους δύο μήνες» τα στοιχεία για τον πληθωρισμό πριν αποφασίσει πώς θα προχωρήσει.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι επενδυτές μείωσαν τις προσδοκίες τους για επιθετικές μειώσεις επιτοκίων φέτος, ενώ αναμένουν την πρώτη μείωση να έρθει τον Ιούνιο. Επίσης, αυξάνονται οι πιθανότητες – περίπου 35% – ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να περιμένει ακόμη και τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street