Μοντέλο επιτυχημένης συνεργασίας ανάμεσα στις επιχειρήσεις της Ελλάδας και της Ινδίας αποτελεί το σχήμα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – GMR.

Οι δύο εταίροι, ο ελληνικός καθετοποιημένος όμιλος με ηγετική θέση στην περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης στους τομείς των υποδομών, των παραχωρήσεων και της ενέργειας αλλά και ο ινδικός κορυφαίος όμιλος εκμετάλλευσης αεροδρομίων στην Ασία και ένας εκ των μεγαλύτερων στον κόσμο έχουν αποδείξει μέσα από την εκτέλεση ενός εμβληματικού έργου στην Ελλάδα το success story που μπορεί να χτιστεί περαιτέρω ανάμεσα στις οικονομίες των δύο χωρών. Ο λόγος για το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων η κυρία Πηνελόπη Λαζαρίδου εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου και γενική διευθύντρια Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κυρία Πηνελόπη Λαζαρίδου. Το έμπειρο στέλεχος εκπροσώπησε τον ελληνικό όμιλο στην επιχειρηματική αποστολή υπό τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ινδία

Το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο στο Ηράκλειο

Η κυρία Λαζαρίδου μιλώντας στο Νέο Δελχί στην εκδήλωση 2ου Κονκλάβιο Ευρώπης – Ινδίας για την Επιχειρηματικότητα και τη Βιωσιμότητα (India-Europe Business & Sustainability Conclave) επισήμανε το πρώτο πεδίο συνεργασίας μεταξύ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και GMR που είναι η κατασκευή και διαχείριση του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου στο Ηράκλειο της Κρήτης: «Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Ελλάδα και αντιπροσωπεύει μία αξιοσημείωτη συνεργασία που συνδυάζει επιτυχημένα την τεχνογνωσία και τους πόρους. Οι δύο μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι μπορούν να διασγαλίσουν την επιτυχή υλοποίηση αυτού του έργου – ορόσημο».

Σύμφωνα με την ίδια το έργο ύψους 800 εκατ. ευρώ «προχωρά ταχύτατα και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Η κατασκευή του αναμένεται να ολοκληρωθεί με επιτυχία μέχρι τον Φεβρουάριο του 2027 και θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περισσότερους από 15 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως».

Η συνέχεια ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – GMR

Όπως τόνισε η κυρία Λαζαρίδου απευθυνόμενη στο επενδυτικό κοινό της Ινδίας αλλά και τα μέλη της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής: «Η συνεργασία μεταξύ Ινδίας και Ελλάδας, ωστόσο, δεν σταματά εκεί (σ.σ. στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου), και είναι έτοιμη να επεκταθεί πέρα από τα τρέχοντα έργα, ανοίγοντας το δρόμο για μελλοντικές προσπάθειες και ευκαιρίες που υπόσχονται και τα δύο έθνη».

Και μίλησε για την κάθοδο του ίδιου σχήματος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – GRM στο διαγωνισμό παραχώρησης του αεροδρομίου της Καλαμάτας: «Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η παραχώρηση για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, όπου η GMR και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ επανένωσαν τις δυνάμεις τους και συμμετέχουν ενεργά στη διαγωνιστική διαδικασία. Αυτή η συνεχιζόμενη συνεργασία υπογραμμίζει το αμοιβαίο ενδιαφέρον και τη δέσμευση και των δύο εθνών να ενισχύσουν περαιτέρω τους οικονομικούς δεσμούς τους και τις προσπάθειες ανάπτυξης υποδομών», τόνισε το εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Οι επιτυχημένες διεθνείς συνεργασίες

Η κυρία Λαζαρίδου τόνισε επίσης με έμφαση το ρόλο που διαδραμάτισε ο όμιλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ την τελευταία δεκαετία με τα μεγάλα έργα που ανέλαβε στους τομείς των υποδομών, των παραχωρήσεων και της ενέργειας.

Σημείωσε δε την ικανότητα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να συνάπτει επιτυχημένες συνεργασίες με διεθνείς επενδυτές. Και ανέφερε τις εταιρείες Ferrovial, η ACS Dragados, η Qatar Petroleum, η Egis και φυσικά και στην «ακμάζουσα συνεργασία με την GMR για την ανάπτυξη του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις