Ο επικεφαλής λιανικού εμπορίου της Amazon, Νταγκ Χέρινγκτον, φιλοξενεί στο γραφείο του εδώ και ένα χρόνο ένα «AI show and tell» σε μια προσπάθεια να μείνει ενήμερος για την τεχνητή νοημοσύνη και τα σχετικά έργα πάνω στα οποία εργάζεται η εταιρεία.

Ο Χέρινγκτον πιστεύει ότι η έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης είναι πιο σημαντική από οποιαδήποτε από τις προηγούμενες μεγάλες τεχνολογικές αλλαγές, όπως η κινητή τηλεφωνία ή η κοινωνική δικτύωση, και προειδοποίησε τους υπαλλήλους ότι η Amazon πρέπει να παραμείνει πρωτοπόρος αν θέλει να παραμείνει επιτυχημένη.

Κέρδη και καινοτομία άφησε το 2023 για την Amazon

Όπως αποκαλύπτει ο Business Insider, τα σχόλιά του έγιναν κατά τη διάρκεια της εσωτερικής συνάντησης όλων των εργαζομένων την περασμένη εβδομάδα. Ο Χέρινγκτον μοιράστηκε μερικά από τα νέα έργα στα οποία εργάζεται η ομάδα του, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη σημασία της τεχνητής νοημοσύνης.

«Θα έλεγα ότι είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η ιστορία είναι γεμάτη με μεγάλες επιτυχημένες εταιρείες που αντιμετώπισαν μεγάλες τεχνολογικές αλλαγές», δήλωσε ο Χέρινγκτον κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. «Απέτυχαν να προσαρμοστούν και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν».

Η μαζική έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης, με αιχμή του δόρατος την ξαφνική άνοδο του ChatGPT, έχει ωθήσει πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Amazon, να επιδιώξουν πιο ενεργά τη νέα τεχνολογία. Εσωτερικά, η Amazon προσπαθεί να βρει ιδέες για νέα έργα AI. Ορισμένες από αυτές τις ιδέες περιλαμβάνουν έναν νέο ψηφιακό βοηθό αγορών με τεχνητή νοημοσύνη και μια σημαντική αναθεώρηση της φωνητικής βοηθού Alexa, όπως σημειώνει ο Business Insider.

Εν τω μεταξύ, ορισμένοι εργαζόμενοι έχουν παραπονεθεί για το εσπευσμένο λανσάρισμα του νέου chatbot Q της Amazon και την αυξανόμενη πίεση που αισθάνονται στην προσπάθεια να ενσωματώσουν την AI σε ό,τι κάνουν.

«AI show and tell»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της περασμένης εβδομάδας, ο Χέρινγκτον δήλωσε ότι το «AI show and tell» στο γραφείο του πραγματοποιείται κάθε λίγες εβδομάδες τον τελευταίο χρόνο. Είπε ότι ξεκίνησε ως ένας προσωπικός μηχανισμός «μάθησης και περιέργειας», όπου προσκαλούσε οποιαδήποτε ομάδα σε όλη την επιχείρηση λιανικής να έρθει και να δείξει σε τι εργάζεται.

Τώρα, ένας μακρύς κατάλογος ανθρώπων περιμένουν να παρουσιάσουν τα έργα τους. Ο Χέρινγκτον επιβλέπει το σύνολο των επιχειρήσεων λιανικής της Amazon, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής αγοράς, της μονάδας υγειονομικής περίθαλψης και της υπηρεσίας logistics.

Μερικά από τα πρόσφατα έργα που έχει δει περιλαμβάνουν μια νέα λειτουργία που μπορεί να δημιουργήσει αυτόματα εικόνες προϊόντων για τους πωλητές και ένα νέο μοντέλο εκπαίδευσης για την υγειονομική περίθαλψη που θα μπορούσε να βοηθήσει στην υποστήριξη των κλινικών γιατρών. Υπάρχει επίσης ένα νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να βοηθήσει τα ρομπότ αποθήκης να κοιτάξουν έναν κουβά γεμάτο προϊόντα και να διαλέξουν το σωστό που χρειάζονται, και ένα άλλο μοντέλο που μπορεί να βοηθήσει την Amazon να εντοπίσει γρήγορα τους κακούς παράγοντες στην αγορά της, είπε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Άντι Τζάσι, μοιράστηκε ένα παρόμοιο μήνυμα κατά τη διάρκεια της συνάντησης όλων των εργαζομένων. Είπε ότι «σχεδόν κάθε εμπειρία του πελάτη» πρόκειται να επαναπροσδιοριστεί από τη δημιουργική AI και τόνισε ότι «”κάθε τμήμα” της Amazon εργάζεται πάνω σε εφαρμογές δημιουργικής AI. Μερικές από αυτές τις νέες εκκινήσεις περιλαμβάνουν μια λειτουργία που συνοψίζει τις κριτικές των πελατών στην Amazon και έναν νέο δημιουργό εικόνων για διαφημιστές», είπε.

Ο Χέρινγκτον πρόσθεσε ότι ο μετασχηματισμός της AI που λαμβάνει χώρα τώρα είναι «πραγματικά αξιοσημείωτος» και «πολύ μεγαλύτερος» από οποιαδήποτε από τις μεγάλες μεταβάσεις που έχει δει στην τεχνολογία στο παρελθόν. Ενώ ανέφερε μεγάλες εταιρείες που απέτυχαν να προσαρμοστούν σε αυτές τις μεταβάσεις και τελικά αποσύρθηκαν, ο Χέρινγκτον δήλωσε ότι είναι βέβαιος ότι η Amazon θα είναι ηγέτης στην AI.

«Είναι ευθύνη όλων μας μαζί να διασφαλίσουμε ότι αυτή δεν θα είναι η ιστορία της Amazon», σημείωσε ο Χέρινγκτον. «Τώρα, τα καλά νέα είναι ότι είμαι βέβαιος ότι με την προνοητικότητά μας και την κουλτούρα μας για καινοτομία, όχι μόνο θα καταφέρουμε να διαχειριστούμε αυτή τη μετάβαση, αλλά θα γίνουμε ηγέτες σε αυτήν», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης