Συνολικά 896,7 εκατομμύρια δολάρια πήρε πέρυσι ο διευθύνων σύμβουλος της Blackstone, Steve Schwarzman, σημειώνοντας μια πτώση 30% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά εξακολουθεί να είναι μια από τις μεγαλύτερες ετήσιες πληρωμές που έχουν καταγραφεί στον τομέα της υψηλής οικονομίας.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο 77χρονος Schwarzman εισέπραξε 777 εκατομμύρια δολάρια μόνο σε μερίσματα από το 20% περίπου της συμμετοχής του στον διαχειριστή εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με την κανονιστική κατάθεση της Παρασκευής. Κέρδισε επιπλέον 120 εκατ. δολάρια κυρίως μέσω αμοιβών κινήτρων και του μεριδίου των κερδών του ταμείου που είναι γνωστό ως μεταφερόμενος τόκος. Το 2022 έλαβε το ποσό ρεκόρ των 1,27 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Blackstone: Ο επενδυτικός γίγαντας μυρίζεται κέρδη στις ασφάλειες με την βοήθεια της ΑΙ

O Steve Schwarzman δίνοντας συνέντευξη στο CNBC στο Νταβός 2024

Η Blackstone επιβράδυνε τον ρυθμό εξαργύρωσης των συμφωνιών της πέρυσι, καθώς οι επίδοξοι αγοραστές έμειναν στο περιθώριο και τα υψηλά επιτόκια περιόρισαν τις αποτιμήσεις. Αυτό άφησε στους dealmakers και τα στελέχη με μια μικρότερη δεξαμενή κερδών που συνδέονται με τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη συγκέντρωσε λιγότερα κεφάλαια από επενδυτές όπως τα συνταξιοδοτικά ταμεία, καθώς πολλοί ήταν πιο επιφυλακτικοί στο να αποχωριστούν μετρητά.

Οι μετοχές του Schwarzman και τα μερίσματα εξακολουθούν να τον καθιστούν έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Η περιουσία του είναι συνδεδεμένη με την εταιρεία που συνίδρυσε. Η καθαρή του αξία ανέρχεται σε 41,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Ο πρόεδρος της Blackstone Jon Gray, ο διάδοχος του Schwarzman, έλαβε 266,4 εκατομμύρια δολάρια το 2023, μια μείωση από 479,2 εκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Αποκόμισε 141 εκατ. δολάρια από μερίσματα που συνδέονται με τις μετοχές που κατέχει, καθώς και 125 εκατ. δολάρια σε μισθούς, βραβεία μετοχών και άλλες αποζημιώσεις.

Διευθύνοντες σύμβουλοι τραπεζών

Αν συνυπολογιστούν τα μερίσματα, και οι δύο άνδρες εισπράττουν περισσότερα από τους διευθύνοντες συμβούλους των μεγαλύτερων τραπεζών της Wall Street, όπου τα πακέτα αποζημιώσεων για τα κορυφαία στελέχη συνήθως ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η απροσδόκητη πτώση των Schwarzman και Gray υπογραμμίζει την επιρροή του κλάδου των ιδιωτικών κεφαλαίων. Η Blackstone, όπως και άλλα καταστήματα εξαγορών, έχει εξελιχθεί σε μια δύναμη που αγγίζει όλες τις πτυχές της οικονομίας, δανείζοντας επιχειρήσεις και χρηματοδοτώντας έργα υποδομής.

Η Blackstone ανέφερε σε δήλωση που απέστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ότι τα στελέχη της πληρώνονται με βάση το πώς αποδίδουν για τους επενδυτές. «Βρισκόμαστε σε μια ασταθή περίοδο για τις αγορές για τους πελάτες μας», ανέφερε η εταιρεία.

Σε μια υποτονική χρονιά για τους διαπραγματευτές και τους επενδυτές κεφαλαίων της εταιρείας, οι μέτοχοι εξακολουθούσαν να τα πηγαίνουν καλά.

Οι μετοχές κέρδισαν 83% πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων των επανεπενδυόμενων μερισμάτων, ξεπερνώντας τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της καθώς και τον S&P 500, ο οποίος επέστρεψε 26%. Η Blackstone έγινε μέλος του S&P 500 το 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή