Η φιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Κιμ Γιονγκ Ουν πήρε νέα τροπή, με τον Ρώσο πρόεδρο να χαρίζει στον βορειοκορεάτη ηγέτη που αγαπά τις λιμουζίνες ένα νέο αυτοκίνητο.

Ο Πούτιν έδωσε στον Κιμ ένα αυτοκίνητο ρωσικής κατασκευής για προσωπική του χρήση, ανέφερε την Τρίτη το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA. Παραδόθηκε σε μια ομάδα που περιλάμβανε την Κιμ Γιο Γιονγκ, την ισχυρή αδερφή του ηγέτη, αλλά δεν παρασχέθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς παραδόθηκε το αυτοκίνητο. Η Κιμ Γιο Γιονγκ εξέφρασε ευχαριστήρια και είπε ότι «το δώρο χρησιμεύει ως σαφής απόδειξη των ειδικών προσωπικών σχέσεων μεταξύ των κορυφαίων ηγετών», ανέφερε το KCNA.

Βόρεια Κορέα: Ρώσοι οι πρώτοι τουρίστες μετά τα lockdowns

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στην υπηρεσία ειδήσεων RIA Novosti ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έλαβε το νέο Aurus. Το όχημα είναι το αποτέλεσμα ενός προγράμματος της ρωσικής κυβέρνησης για την παραγωγή μιας πολυτελούς λιμουζίνας ως εγχώριας εναλλακτικής λύσης σε ξένα μοντέλα όπως η Mercedes, σύμφωνα με το Bloomberg.

Απαγόρευση πώλησης πολυτελών ειδών στην Βόρεια Κορέα

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών έχει έναν κατάλογο ειδών των οποίων η εξαγωγή στη Βόρεια Κορέα απαγορεύεται ως κυρώσεις για το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της. Αυτά περιλαμβάνουν γιοτ, αγωνιστικά αυτοκίνητα και πολυτελή οχήματα. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, Λιμ Σου-σουκ, κάλεσε τη Ρωσία να τηρήσει τις κυρώσεις εναντίον της Βόρειας Κορέας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που απαγορεύουν τη μεταφορά πολυτελών ειδών.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ωστόσο, πιθανότατα δεν μπορεί να κάνει κάτι για να τιμωρήσει τον Πούτιν.

Το δώρο έφτασε ενώ ΗΠΑ και Νότια Κορέα κατηγόρησαν τον Κιμ Γιονγκ Ουν ότι προμήθευσε πυρομαχικά αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στον Πούτιν για να βοηθήσει στην επίθεσή του στην Ουκρανία.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει δείξει ότι του αρέσει να ταξιδεύει στους δρόμους με ακριβά οχήματα. Πρόσφατα εθεάθη σε ένα Mercedes-Benz Maybach GLS 600 SUV, το οποίο πωλείται στη βασική έκδοση για $174.350.

Συλλέκτης πολυτελών αυτοκινήτων ο Κιμ

Αυτό είναι στην πραγματικότητα μία από τα λιγότερο ακριβά αυτοκίνητα του Κιμ, με τον στόλο των λιμουζινών του να περιλαμβάνει μια θωρακισμένη λιμουζίνα Mercedes-Maybach που φτάνει σε τιμή πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια.

Ο Κιμ έχει ένα ειδικό βαγόνι στο πολυτελές τρένο του για τις λιμουζίνες του, συμπεριλαμβανομένου ενός οχήματος που εθεάθη να μπαίνει και να βγαίνει από το βαγόνι όταν αντάλλασε χειραψίες και χαμόγελα με τον Πούτιν σε μια σύνοδο κορυφής στη Ρωσία τον Σεπτέμβριο.

Ο Πούτιν εθεάθη να καβαλάει στο ρωσικής κατασκευής Aurus Senat. Περιγράφηκε σε μια κριτική από το τμήμα Drive της εφημερίδας Sydney Morning Herald ως αντίγραφο Rolls Royce βάρους 7.200 κιλών. Τα καθίσματα είναι από δέρμα και οι επιλογές περιλαμβάνουν αλεξίσφαιρη θωράκιση, ανέφερε.

Ο Πούτιν έδειξε τη λιμουζίνα Aurus του στον Κιμ όταν συναντήθηκαν τον Σεπτέμβριο, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, προσθέτοντας ότι ο Κιμ «δοκίμασε την άνεσή του καθισμένος στο πίσω κάθισμα επιβατών».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή