Με δώρα από τη Ρωσία επέστρεψε στη Βόρεια Κορέα ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Σύμφωνα με το Reuters στα δώρα αυτά, που πρόκειται να τοποθετηθούν στο «μουσείο φιλίας» της χώρας, περιλαμβάνονται ένα τουφέκι, ένα γάντι κοσμοναύτη και στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Φίλοι από ανάγκη ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Κιμ Γιονγκ Ουν «απειλούν» τη Δύση – Τι θα συζητήσουν

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Reuters μετά τη σύνοδο κορυφής του με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν, ο Κιμ έλαβε ένα ρωσικής κατασκευής τουφέκι «υψηλής ποιότητας», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο Κιμ έδωσε στον Πούτιν ένα τουφέκι «κατασκευασμένο από Βορειοκορεάτες τεχνίτες».

Ο Πούτιν δώρισε επίσης ένα γάντι από μια διαστημική στολή, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Όλεγκ Κοζεμιάκο, ο κυβερνήτης της περιοχής Πριμόρσκι, χάρισε στον Κιμ ένα σετ σύγχρονης, ελαφριάς θωράκισης που προστατεύει το στήθος, τους ώμους, το λαιμό και τη βουβωνική χώρα, ανέφεραν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Στον Κιμ παρουσιάστηκαν επίσης πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη επίθεσης μιας κατεύθυνσης και ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος Geranium-25, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στον πόλεμο στην Ουκρανία, ανέφερε το TASS.

Το γούνινο καπέλο

Ο Κιμ έλαβε ακόμα ένα γούνινο καπέλο από τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου στο Βλαδιβοστόκ, όπου επιθεώρησε ρωσικά πυρηνικά βομβαρδιστικά, μαχητικά αεροσκάφη εξοπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους και ένα πολεμικό πλοίο.

Υπήρξε μια προσπάθεια να καθοριστεί το σωστό μέγεθος του καπέλου, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Πιονγκγιάνγκ, Αλεξάντερ Ματσεγκόρα, πρότεινε ένα μέγεθος ελαφρώς μικρότερο από το δικό του «πολύ μεγάλο κεφάλι». Η εκτίμηση αποδείχθηκε ότι ήταν σωστή.

«Είναι επίσης σημαντικό ότι πρόκειται για ένα δώρο από καρδιάς. Και άρεσε στον σύντροφο Κιμ Γιονγκ Ουν», δήλωσε ο Ματσεγκόρα.

Ο Κιμ ξεκίνησε την επίσκεψή του με μια στάση στη ρωσική συνοριακή πόλη Κασάν, όπου του δόθηκε μια φωτογραφία του Γιούρι Γκαγκάριν, του κοσμοναύτη που ήταν ο πρώτος άνθρωπος που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Το μουσείο των δώρων

Η Βόρεια Κορέα έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για την προβολή των δώρων που ο Κιμ, καθώς και ο πατέρας του, Κιμ Γιονγκ-ιλ, και ο παππούς και ιδρυτής του κράτους Κιμ Ιλ Σουνγκ, έλαβαν από ξένους αξιωματούχους, αφιερώνοντάς τους ένα ειδικό μουσείο.

Φωλιασμένη στους λόφους του βουνού Myohyangsan 160 χιλιόμετρα (99 μίλια) από την Πιονγκγιάνγκ, η Διεθνής Έκθεση Φιλίας αποτελείται από δύο επιβλητικές τσιμεντένιες κατασκευές, χτισμένες σε παραδοσιακό αρχιτεκτονικό στυλ με μπλε κεραμοσκεπές.

Το μουσείο άνοιξε το 1978 και περιλαμβάνει περισσότερες από 100 εκθεσιακές αίθουσες με περισσότερα από 115.000 αντικείμενα από περισσότερες από 200 χώρες, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Βορρά.

Η κλίμακα και η σημασία της συλλογής το καθιστούν συγκρίσιμο με το Λούβρο στο Παρίσι, μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας.

Δώρα και από τους Δυτικούς

Η συλλογή περιλαμβάνει κρυστάλλινα σκεύη που στάλθηκαν από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ, σετ φλιτζανιών τσαγιού από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Μιτεράν, μια μπάλα μπάσκετ υπογεγραμμένη από τον Μάικλ Τζόρνταν που δόθηκε από την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ κατά την επίσκεψή της το 2000 και ένα τουφέκι που δόθηκε από τον εκλιπόντα ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο.

Σε περίοπτη θέση βρίσκονται τα δώρα των Νοτιοκορεατών, με την τηλεόραση μεγάλης οθόνης του πρώην προέδρου Κιμ Ντε Τζουνγκ, ο οποίος δέσμευσε την Πιονγκγιάνγκ με πολιτικές ειρήνης, να λαμβάνει περίοπτη θέση.

Το σεντάν Dynasty, η ναυαρχίδα της Hyundai Motor, ήταν δώρο στον Κιμ Γιονγκ Ιλ από τον γεννημένο στη Βόρεια Κορέα ιδρυτή του ομίλου Hyundai, Τσουνγκ Τζου-Γιονγκ, ο οποίος πρωτοστάτησε στις επενδύσεις στο Βορρά μετά τη διακορεατική σύνοδο κορυφής του 2000.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα