Συνάντηση με τους ηγέτες του Κογκρέσου αναμένεται να έχει την Τρίτη ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, προκειμένου -όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης καθώς πλησιάζει μία ακόμα προθεσμία για μερικό κλείσιμο της αμερικανικής οικονομίας την Παρασκευή.

Ο Μπάιντεν θα συναντηθεί με κορυφαίους Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους τόσο από τη Βουλή όσο και από τη Γερουσία την Τρίτη, όπου ο πρόεδρος θα συζητήσει το «επείγον» της ψήφισης ενός νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (05:00 GMT Σάββατο).

Σχεδιάζει επίσης να συζητήσει ένα νομοσχέδιο εθνικής ασφάλειας που έχει σταματήσει να παρέχει βοήθεια στην Ουκρανία , το Ισραήλ και την Ταϊβάν.

ΗΠΑ: Deal 1,66 τρισ. δολ. στο Κογκρέσο για τις δαπάνες του 2024

Αδιέξοδο

Η συνάντηση πραγματοποιείται καθώς οι νομοθέτες παραμένουν σε αδιέξοδο προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή λειτουργίας. Ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Chuck Schumer, Δημοκρατικός, ανέφερε σε δήλωσή του την Κυριακή ότι δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία και κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής Μάικ Τζόνσον, Ρεπουμπλικανό, να «επιταχύνει» και να επιτύχει έναν δικομματικό συμβιβασμό, παρά τις αντιρρήσεις από τους πιο συντηρητικούς νομοθέτες του κόμματός του.

Ο Τζόνσον αργότερα την Κυριακή δημοσίευσε στο X (πρώην Twitter) ότι οι Ρεπουμπλικάνοι εξακολουθούσαν να διαπραγματεύονται καλή τη πίστη και υποστήριξε ότι πολλά από τα σημεία που ήταν ακόμη προς συζήτηση ήταν αργότερα αιτήματα των Δημοκρατικών. Είπε ότι ελπίζει να φτάσει σε ένα αποτέλεσμα «το συντομότερο δυνατό».

Η χρηματοδότηση πρόκειται να εξαντληθεί την 1η Μαρτίου για ορισμένες ομοσπονδιακές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Μεταφορών, ενώ άλλες, όπως το Υπουργείο Άμυνας, αντιμετωπίζουν προθεσμία στις 8 Μαρτίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή