Με τον γερμανικό DAX να ξεχωρίζει ανοδικά, οι ευρωπαϊκές αγορές βρήκαν σήμερα τις στηρίξεις τους προκειμένου να συντηρήσουν τα επίπεδα, αν και οι επιδόσεις τους ήταν οριακές.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε όρια στους πωλητές

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,2%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να κερδίζει 1,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,02% στις 7.683 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,76% στις 17.556 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,23% στις 7.948 μονάδες.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η επενδυτική εταιρεία και διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων Abrdn κέρδισε 4,8% παρά την ανακοίνωση μείωσης των λειτουργικών κερδών κατά 5%. Η εταιρεία ανακοίνωσε περικοπές 500 θέσεων εργασίας μετά από τις χειρότερες του αναμενομένου εκροές.

Από την άλλη, οι μετοχές του γαλλικού ομίλου εργαστηριακών δοκιμών Eurofins υποχώρησαν κατά 11%, αφού τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών. Η εταιρεία ανέφερε προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 568 εκατ. ευρώ.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός στο λιανικό εμπόριο του Ηνωμένου Βασιλείου επιβραδύνθηκε στο 2,5% τον Φεβρουάριο, από 2,9% τον Ιανουάριο, ενώ είναι το χαμηλότερο ποσοστό από τον Μάρτιο του 2022, σύμφωνα με την British Retail Consortium.

Ο πληθωρισμός εκτός τροφίμων παρέμεινε σταθερός στο 1,3%, ενώ ο πληθωρισμός των τροφίμων μετριάστηκε από 6,1% σε 5% στη 10η συνεχόμενη πτώση.

Επίσης, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία αναμένεται να αυξηθεί τον Μάρτιο και να διαμορφωθεί στο -29, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε από το ινστιτούτο έρευνας αγοράς GfK και το Ινστιτούτο Αγοράς της Νυρεμβέργης (NIM). Ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών προβλέπεται να αυξηθεί κατά 0,2 μονάδες στο -6,4. Ο δείκτης προσδοκιών εισοδήματος αναμένεται να αυξηθεί κατά 15,2 μονάδες στο -4,8.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές