Μοιρασμένο ήταν το ταμπλό και σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο παρέμεινε στην πλάγια γραμμή της συσσώρευσης και της αναμονής, παρά το γεγονός ότι ενδοσυνεδριακά πιέστηκε ακόμη και κάτω από τις 1.410 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,18% στις 1.411,98 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.407,95 μονάδων (-0,46%) και 1.416,68 μονάδων (+0,15%). Ο τζίρος ανήλθε στα 87,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 20,5 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,8 εκατ. τεμάχια αξίας 7,4 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,03% στις 3.431,28 μονάδες, ενώ στο -0,12% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap και στις 2.396,52 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,42% στις 1.230,10 μονάδες.

Διαδικαστικές κινήσεις, με φόντο το placement

Το επερχόμενο placement του ποσοστού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Πειραιώς έχει επισκιάσει σχεδόν τα πάντα στην ελληνική αγορά, η οποία βρίσκεται σε χαμηλές πτήσεις από χθες. Οι κινήσεις μάλιστα προδίδουν κάποιες διαδικαστικές μικροδιορθώσεις θέσεων, αλλά και τη διατήρηση ρευστότητας, με στόχο να συντηρηθούν τα επίπεδα εωσότου επιταχυνθούν οι εξελίξεις στο τραπεζικό μέτωπο.

Άλλωστε, μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας η αγορά θα γνωρίζει τους όρους της διαδικασίας του placement, η οποία αναμένεται να εκκινήσει άμεσα την επόμενη εβδομάδα. Και το βασικό ερωτηματικό είναι το τελικό ποσοστό διάθεσης εκ του συνόλου του 27% της Τράπεζας που διαθέτει το Ταμείο. Σε κάθε περίπτωση, οι επενδυτές τήρησαν και σήμερα στάση αναμονής, ενώ η κόπωση φαίνεται προσέφερε και σήμερα κάποιες ευκαιρίες για αναδιαρθρώσεις θέσεων.

Στα θετικά σήμερα ήταν τόσο η διατήρηση των 1.410 μονάδων όσο και οι στηρίξεις που πρόσφερε το άτυπο rotation όμως. Εάν χαθεί όμως η στήριξη, θα δοκιμαστεί το ψυχολογικό επίπεδο των 1.400 μονάδων, με επόμενο σκαλοπάτι οι 1.375-1.385 μονάδες.

Πάντως, η αγορά δείχνει να βρίσκεται βραχυπρόθεσμα σε ήπια διορθωτική τροχιά, με τις τάσεις συσσώρευσης να αναμένεται να συνεχιστούν, καθώς το επιλεκτικό «κυκλικό» ενδιαφέρον συντηρεί την απορρόφηση των κινήσεων κατοχύρωσης κερδών. Τα καλά νέα για τους αγοραστές είναι ότι η αργή κίνηση του Γενικού Δείκτη δείχνει να αφομοιώνει τις τιμές χωρίς κραδασμούς.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Σαράντης σημείωσε βουτιά 3,79%, με τη Λάμδα να κλείνει στο -2,36%. Άνω του 1% ήταν η πτώση σε Cenergy, Coca Cola, Motor Oil και Aegean, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ, Εθνική, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, ΔΕΗ και Autohellas.

Στον αντίποδα, η Quest ξεχώρισε με το +4,60% που σημείωσε, ενώ ο ΟΠΑΠ και η Eurobank προσέφεραν σημαντικές στηρίξεις με το +2,11% και +1,67% που κατέγραψαν. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Alpha bank, Jumbo, Τιτάν και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες