Για μία ακόμη ημέρα το χρηματιστήριο Αθηνών έβαλε στοπ στους πωλητές, και κατάφερε να κρατήσει όχι μόνο τα ψυχολογικά επίπεδα των 1.400 μονάδων, αλλά και να βγάλει ισχυρές αντιδράσεις από τίτλους – κλειδιά για τη διατήρηση των κεκτημένων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,30% στις 1.407,74 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.396,03 μονάδων (-1,13%) και 1.415,11 μονάδων (+0,22%). Ο τζίρος ανήλθε στα 99,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 27,1 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 313,5 χιλ. τεμάχια αξίας 3,2 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,36% στις 3.418,94 μονάδες, ενώ στο -0,32% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap και στις 2.388,78 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,45% στις 1.224,61 μονάδες.

Αντίδραση στο δεύτερο μισό

Αφού είδε και τις 1.396 μονάδες, το ΧΑ κατάφερε να κρατηθεί πάνω από τις 1.400 μονάδες, με την αντίδραση από επιλεγμένους τίτλους που με τη βαρύτητά τους κατάφεραν δώσουν τις στηρίξεις που χρειαζόταν. Μια κίνηση που ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη, καθώς η αγορά θέλει να κρατήσει το θετικό κλίμα εωσότου αρχίσει η διαδικασία του placement του ποσοστού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Πειραιώς.

Παρόλα αυτά το σενάριο της διόρθωσης δεν έχει φύγει από το τραπέζι, με την πλειονότητα των συμμετεχόντων να την αναμένει αργά ή γρήγορα. Και η προσπάθεια πολλών χαρτοφυλακίων να βελτιώσουν τα επίπεδα ρευστότητας τους ενδεχομένως να είναι η αφορμή για να έρθει στην εκπνοή του μήνα.

Άλλωστε, εκτός του κλεισίματος του μήνα, αναμένονται και οι σχετικές ανακοινώσεις για το placement του ποσοστού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Πειραιώς την Παρασκευή, με την αγορά να κινείται με καθαρά βραχυπρόθεσμο ορίζοντα και σε πολύ στενά όρια μέχρι να έχει καλύτερη εικόνα. Και η εικόνα έγκειται στο γεγονός ότι δεν είναι μικρό το ενδιαφέρον συμμετοχής στη διαδικασία της Πειραιώς, με πολλά χαρτοφυλάκια είτε να κρατούν τη ρευστότητά τους, είτε να κατοχυρώνουν κέρδη τους, προκειμένου να μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή.

Έτσι, οι σχετικές ανακοινώσεις για την Πειραιώς την Παρασκευή, έχουν επισκιάσει σχεδόν τα πάντα στην αγορά, η οποία κινείται με καθαρά βραχυπρόθεσμο ορίζοντα και σε πολύ στενά όρια μέχρι να έχει καλύτερη εικόνα. Όπως επισημαίνει ο Αντικριστής, η αγορά είναι διχασμένη για το εάν η “δίκαιη” τιμή στο placement της Πειραιώς σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα θα είναι χαμηλότερη, ή υψηλότερη της τρέχουσας. Εξου και η διελκυστίνδα. Η μετοχή έχει βρει την τεχνική στήριξη των 3,80 ευρώ, την οποία και τίμησε δεόντως, επιβεβαιώνοντας και την αξία της.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Cenergy σταμάτησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το 7ήμερο πτωτικό της σερί, αφού ενισχύθηκε κατά 3,86%, με τις Quest και Βιοχάλκο να κλείνουν στο +2,75% και +2,41% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Autohellas, OΤΕ, ΕΛΧΑ, Εθνική, ΔΕΗ, Aegean και Coca Cola. Χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι Ελλάκτωρ και Τέρνα Ενεργειακή, αν και πιέστηκαν αρκετά ενδοσυνεδριακά.

Στον αντίποδα, άνω του 1% ήταν η πτώση σε Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, Motor Oil και ΕΥΔΑΠ, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Τιτάν, Μυτιληναίος, Λάμδα, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Jumbo, Alpha Bank και Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders