Ο κορυφαίος όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων της Ινδίας Reliance Industries και η Walt Disney  ανακοίνωσαν τη συγχώνευση των περιουσιακών στοιχείων τους στην Ινδία στον τομέα των media και των δραστηριοτήτων streaming, δημιουργώντας μια νέα εταιρεία στον τομέα ψυχαγωγίας αξίας 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μια αποτίμηση που υπερέχει έναντι άλλων ανταγωνιστών της στο πολυπληθέστερο κράτος του κόσμου.

Η Reliance, με επικεφαλής τον πλουσιότερο άνθρωπο της Ασίας Μουκές Αμπάνι, θα εισφέρει 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια στη νέα οντότητα που θα προκύψει από τη διαδικασία της συγχώνευσης, με την εταιρεία και τις θυγατρικές της να κατέχουν ποσοστό μεγαλύτερο του 63%. Η Disney θα κατέχει περίπου το 37%, όπως ανέφεραν οι εταιρείες σε κοινή δήλωσή τους.

Walt Disney: Απολύσεις σχεδιάζει η Pixar Animation Studios

Για τη Disney, η συγχώνευση αποτελεί μια κομβική προσπάθεια στον αγώνα της να σταματήσει τη διαρροή χρηστών από τις υπηρεσίες streaming στην Ινδία και την οικονομική πίεση που προκαλείται από δισεκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές ινδικών δικαιωμάτων κρίκετ. Πρόκειται για μια ακόμα χαρακτηριστική περίπτωση αλλοδαπής εταιρείας που δυσκολεύεται να αναπτυχθεί στην Ινδία.

Η συγχώνευση αποτιμά την ινδική επιχείρηση του αμερικανικού κολοσσού της ψυχαγωγίας στο ένα τέταρτο της αποτίμησης των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων όταν η Disney την απέκτησε ως μέρος της συμφωνίας της με την Fox το 2019, ανέφεραν πηγές.

Οι εταιρείες υπογράμμισαν ότι η συναλλαγή αποτιμά τη συγχωνευμένη επιχείρηση σε περίπου 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό πώς έφτασαν σε αυτή την αποτίμηση.

120 κανάλια

Η νέα συγχωνευμένη οντότητα Reliance-Disney θα έχει 120 τηλεοπτικά κανάλια και δύο πλατφόρμες ροής, βοηθώντας τον Αμπάνι να περιορίσει ανταγωνιστές όπως η ιαπωνική Sony, η ινδική Zee Entertainment και το Netflix στον τομέα της ψυχαγωγίας με αξία που υπολογίζεται στα 28 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τη Reliance, η Νίτα Αμπάνι, σύζυγος του αφεντικού της Reliance Μουκές Αμπάνι Ambani, θα προεδρεύει του διοικητικού συμβουλίου της συνδυασμένης οντότητας και το πρώην ανώτατο στέλεχος της Disney, Γιούντα Σανκάρ θα υπηρετήσει ως αντιπρόεδρος.

«Η JV θα είναι μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες τηλεοπτικής και ψηφιακής ροής για ψυχαγωγικό και αθλητικό περιεχόμενο στην Ινδία, συνδυάζοντας εμβληματικά μέσα ενημέρωσης σε όλη την ψυχαγωγία», ανέφεραν οι εταιρείες σε κοινή δήλωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή