Σε περικοπές θέσεων εργασίας πρόκειται να προχωρήσει η Pixar Animation Studios της Walt Disney, καθώς το στούντιο έχει ολοκληρώσει την παραγωγή ορισμένων σειρών και έχει πλέον περισσότερο προσωπικό από ό,τι χρειάζεται, δήλωσε την Πέμπτη στο Reuters πηγή που γνωρίζει την κατάσταση.

Το TechCrunch ανέφερε νωρίτερα ότι η Pixar επρόκειτο να υποστεί απολύσεις που θα έφταναν το 20% φέτος, με την ομάδα των 1.300 ατόμων του στούντιο να μειώνεται σε λιγότερο από 1.000 τους επόμενους μήνες.

Νέα ταινία «Star Wars»: «The Mandalorian & Grogu» θα βγει στις οθόνες το 2024

Η πηγή αμφισβήτησε αυτόν τον αριθμό και δήλωσε ότι η Pixar δεν έχει ακόμη καθορίσει πόσοι εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους και ότι οι απολύσεις δεν είναι επικείμενες. Επίσης δεν έδωσε μια εκτίμηση για το πόσες περικοπές θέσεων εργασίας αναμένει το στούντιο, αλλά δήλωσε ότι δεν θα επηρεάσουν την κινηματογραφική παραγωγή της Pixar.

Το στούντιο Emeryville της Pixar στην Καλιφόρνια είχε προσλάβει προσωπικό για να ολοκληρώσει τις σειρές streaming και καθώς οι σειρές αυτές ολοκληρώνουν την παραγωγή, έχει περισσότερο προσωπικό από αυτό που χρειάζεται, πρόσθεσε η πηγή.

Διάσημες ταινίες animation

Ο διευθύνων σύμβουλος της Disney Μπομπ Ίγκερ, ο οποίος επανήλθε το 2022 για να αλλάξει την πορεία της εταιρείας, έχει δηλώσει ότι η εταιρεία θα μειώσει το περιεχόμενο streaming που παράγει η ίδια σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει το κόστος και θα παραχωρήσει άδειες για σειρές και ταινίες από τρίτους.

Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, η Pixar κατήργησε 75 θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των δύο στελεχών που βρίσκονταν πίσω από την απογοήτευση του box office “Lightyear”, οι πρώτες σημαντικές περικοπές θέσεων εργασίας του στούντιο εδώ και μια δεκαετία, σύμφωνα με το Reuters.

Η Pixar είναι διάσημη για κινηματογραφικά franchises όπως τα “Toy Stor”, “The Incredibles” και “Finding Nemo”. Το άνοιγμα της ταινίας της “Elemental” πέρυσι ήταν αργό, αλλά η ρομαντική κωμωδία όπου συνυπάρχουν τα τέσσερα κλασικά στοιχεία – φωτιά, νερό, γη και αέρας – έφερε σχεδόν 500 εκατομμύρια δολάρια .

Η Disney εξαγόρασε την Pixar το 2006 για να αναζωογονήσει την προβληματική Disney Animation.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus