Επιχειρώντας με ακεραιότητα και πάντα έχοντας στο επίκεντρο της δραστηριότητάς της την ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση όλων των εμπλεκόμενων μερών αναφορικά με την υπεύθυνη και αποτελεσματική διαχείριση των Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών & Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ), η ΠΕΔΜΕΔΕ ECO διοργάνωσε με επιτυχία εσπερίδα στη Χαλκίδα με θέμα «Υπεύθυνη διαχείριση ΑΕΚΚ με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον».

Στην Εσπερίδα, που έλαβε χώρα στο Μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, έδωσαν το παρών ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κος Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Μεταφορών κ. Ευάγγελος Κούκουζας, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ευβοίας κ. Κωνσταντίνος Λάππας, ο Διευθυντής της Αστυνομικής  Διεύθυνσης Ευβοίας Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Γερογιάκομος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων, κατασκευαστικών και τεχνικών εταιριών, μονάδων ανακύκλωσης ΑΕΚΚ καθώς και της ακαδημαϊκής κοινότητας και μηχανικοί.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Είσοδος στην εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων τεχνικών έργων

Κατά τη διάρκεια της Εσπερίδας, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις προβλεπόμενες διαδικασίες αλλά και καλές πρακτικές εναλλακτικής διαχείρισης ΑΕΚΚ, την τρέχουσα κατάσταση σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, καθώς και τα πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και την κοινωνία.

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη δραστηριότητα της ΠΕΔΜΕΔΕ ECO, το νέο, καινοτόμο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης ΑΕΚΚ, που συνδυάζει το μέγεθος και το κύρος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ηγέτη στον κλάδο των δομικών υλικών και την τεχνογνωσία και αξιοπιστία της ΠΕΔΜΕΔΕ, της πολυπληθέστερης και μοναδικής Εργοληπτικής Οργάνωσης που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο διεθνή χώρο.

Η σημασία των ΑΕΚΚ

Τα Απόβλητα Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) αποτελούν έναν από τους πλέον «παραγωγικούς» τομείς αποβλήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), αφού παράγονται ετησίως περίπου 850 εκ. τόνοι, ποσό που αντιπροσωπεύει το 25-30% του συνόλου των αποβλήτων της ΕΕ. Αυτά παράγονται κατά την νέα κατασκευή, την ολική ή μερική κατεδάφιση κτιρίων και γενικώς έργων υποδομών και οδοποιίας.

Η ΠΕΔΜΕΔΕ ECO αποτελεί το νέο καινοτόμο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών & Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ), που δίνει νέα ώθηση στην ορθολογική διαχείριση και επαναχρησιμοποίηση των μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων. Συντονίζει, επιθεωρεί και διασφαλίζει τη νομιμότητα και αποτελεσματικότητα των εργασιών εναλλακτικής διαχείρισης ΑΕΚΚ σύμφωνα με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, συνεισφέροντας έτσι στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων και ενέργειας, καθώς και στη βέλτιστη προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Η γεωγραφική της εμβέλεια εκτείνεται σε 27 Περιφερειακές Ενότητες, ενώ στρατηγική της προτεραιότητα αποτελεί η διαρκής ενδυνάμωση και επέκταση του δικτύου της.

Η ΠΕΔΜΕΔΕ ECO προχωρά με συνέπεια και συνέχεια στη διοργάνωση σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων σε όλες τις Περιφέρειες ανά την Ελλάδα, με στόχο τόσο την επίτευξη του εθνικού στόχου διαχείρισης των ΑΕΚΚ όσο και την ανάδειξη των οικονομικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών οφελών που προκύπτουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green